Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró exposa alguns dels invents més destacats dels ibers

Escoltar

El Museu de Mataró exposa alguns dels invents més destacats dels ibers

“I+D. Ibers + Desenvolupament” s’inaugura el 22 de novembre



El Museu de Mataró acollirà fins al 2 de febrer del 2014 la mostra “I+D. Ibers + Desenvolupament” produïda per la Diputació de Barcelona, el Museu de Cerdanyola, el Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver i el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet. L’exposició s’inaugura el 22 de novembre a les 19.30 h.


 

“I+D. Ibers + Desenvolupament” exposa les innovacions que els ibers van aportar a la nostra història, fa més de 2.000 anys. Algunes d’aquestes invencions tecnològiques van arribar per primera vegada en època ibèrica, i d’altres eren adaptacions de cultures diferents que els ibers van incorporar fins a fer-les seves.

 

A través d’un recorregut pels àmbits temàtics més singulars de la cultura ibèrica i incidint en aquelles innovacions que en ocasions passen desapercebudes, l’exposició vol apropar l’espectador a alguns dels elements que els ibers van introduir i consolidar, i que encara avui perviuen, com ara el molí rotatori, l’escriptura, el torn, la moneda, la metal·lúrgia del ferro, l’urbanisme i l’arquitectura defensiva.

 

La mostra, que itinera pel circuit de museus de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, ha comptat amb la col·laboració de més d’una quinzena de museus i institucions, i també incorpora peces excepcionals de la col·lecció d’arqueologia del Museu de Mataró procedents dels jaciments de Burriac i del Turó dels Dos Pins de Cabrera.

 

Dins la programació de l’exposició s’inclou la conferència “El poble dels ibers: tecnologia i cultura”, a càrrec de David Asensio professor associat de la UB i la UAB el dia 31 de gener a les 19.30 h a Can Palauet.