Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou curs de l’Escola Municipal de Música comença amb més de 750 alumnes

Escoltar

El nou curs de l’Escola Municipal de Música comença amb més de 750 alumnes

Aquest any s’han incorporat dues noves seus: l’escola Josep Manuel Peramàs i l’edifici de primària de l’antiga escola Menéndez y PelayoL’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) ha donat inici al nou curs amb 754 alumnes matriculats. Aquest és el cinquè curs del centre des que es va posar en funcionament. L’escola ofereix classes d’iniciació, aprenentatge en 22 instruments diferents, assignatures complementàries i la pràctica en formacions musicals diverses.


 

Concretament, el curs va començar el passat 23 de setembre amb la novetat d’incorporar dues noves seus: una a l’escola Josep Manuel Peramàs i una altra a l’edifici de primària de l’antiga escola Menéndez y Pelayo.

 

 

Iniciació, instruments i complementàries

 

L’EMMM oferta als alumnes classes d’iniciació que inclou música i moviment, conjunt Orff, roda d’instruments i cor escènic; l’estudi de 22 instruments diferents com l’acordió, bombardí, bateria, clarinet, contrabaix, saxofon, piano, trombó o violí entre d’altres, a més de cant i cor d’adults; i matèries complementàries que comprenen llenguatge musical, harmonia, consciència auditiva, improvisació, arranjaments i composició, audició i anàlisi, fonaments de pedagogia i el programa específic de preparació de les proves d’accés al Grau Superior de Música

 

Els alumnes d’instrument, a més del seu aprenentatge, també poden participar en formacions musicals diverses: banda, combos de música moderna, orquestra simfònica, conjunt de teclats, consort de flautes de bec, grup d’arrel fusió, grup de guitarres, grup de metalls, grups de música tradicional, grup de percussió i grup de pianos.

 

 

Més de 750 matriculats

 

A inici de curs s’han matriculat 754 persones però aquest número por fluctuar al llarg del curs perquè la matrícula està oberta tot l’any.

 

Han començat iniciació 271 persones; 388 alumnes faran l’aprenentatge d’un instrument, entre els més sol·licitats piano, guitarra elèctrica, guitarra espanyola, bateria i saxofon; 84 s’han matriculat en matèries complementàries i 11 formaran part de l’orquestra 4 cordes. L’edat dels alumnes es comprèn d'entre els 4 als 63 anys.

 

 

Seus de l’EMMM

 

L’EMMM porta a terme la seva oferta d’ensenyaments inicials a escoles de primària, per tal de poder facilitar als alumnes l’accés a la música en una ubicació el més propera possible a la seva escola i l’ensenyament instrumental es realitza a 5 seus repartides per tota la ciutat:

 

. Formació no instrumental:

 

- Cor: escola Anxaneta i l’antiga escola Menéndez y Pelayo.

 

- Formació complementària: Josep Manuel Peramàs, Miquel Biada, Angeleta Ferrer/Torre Llauder.

 

- Conjunt Orff: escoles Rocafonda, Camí del Mig, Angeleta Ferrer/Torre Llauder i Anxaneta.

 

- Música i moviment: escoles Angeleta Ferrer, Anxaneta, Antonio Machado, Camí del Mig, Cirera, Germanes Bertomeu, Joan Coromines, Josep Manuel Peramàs, Maria Mercè Marçal, Meritxell, Montserrat Solà, Rocafonda, Santa Anna, Torre Llauder i Valldemia.

 

. Formació instrumental: escoles Anxaneta, Angeleta Ferrer/Torre Llauder, Rocafonda, Antonio Machado i Josep Manuel Peramàs.