Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Pla de Seguretat Local preveu videocàmeres a la via pública i una oficina mòbil d’atenció ciutadana

Escoltar

El nou Pla de Seguretat Local preveu videocàmeres a la via pública i una oficina mòbil d’atenció ciutadana

Millorar la sensació de seguretat als barris, un dels objectius prioritaris

La Policia Local de Mataró posa en marxa a partir d’aquest mes el tercer Pla de Seguretat Local de la ciutat. El nou Pla tindrà vigència per al període 2013-2015 i preveu noves accions en l’àmbit de la seguretat ciutadana.

 

Els plans de seguretat recullen els diferents aspectes estratègics, organitzatius i operatius del sistema de seguretat pública, integrant tots els àmbits que afecten a la seguretat ciutadana: protecció civil, trànsit, salut pública, mediambient, civisme, protecció social, etc.

 

L’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, han presentat avui el nou Pla de Seguretat Local acompanyats del cap de la Policia Local de Mataró, Mateo Sánchez; l’inspector cap del Cos de Mossos d’Esquadra de l’ABP de Mataró, Josep Maria Cavallé; i l’inspector cap de la Comissaria Mataró-Granollers del Cuerpo Nacional de Policia, Félix Riesco.

 

 

Mataró pionera

 

La Llei 4/03 d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya obliga les administracions públiques a elaborar, en el marc de les seves competències, plans de seguretat locals, plans supramunicipals-regionals i plans generals. Mataró va ser designada al 2003 com la ciutat pilot a Catalunya per al disseny d’aquests plans de seguretat, i al 2005 va ser la primera ciutat catalana que va aprovar un Pla de Seguretat Local (2005-2007).

 

El segon Pla de Seguretat Local (2009-2011) comptava amb 148 accions que s’han executat en un 97,32%. Així mateix, el 59,68% dels 124 indicadors mostren una evolució favorable.

 

 

Estructura i contingut

 

El nou Pla de Seguretat Local 2013-2015 incorpora 9 plans de seguretat específics estructurats en tres programes: Persones i béns (Pla de Seguretat Ciutadana, Pla de Seguretat Viària i Pla de Protecció Civil), Qualitat de vida (Pla de Seguretat en Salut Pública, Pla de Seguretat davant Riscos Socials, Pla de Civisme), Ciutat i territori (Pla de Seguretat d’Activitats Públiques, Pla de Seguretat Urbana, Pla de Seguretat Mediambiental).

 

Cada pla sectorial té els seus objectius i les respectives accions per assolir-los. En total, el Pla de Seguretat Local inclou 141 accions, 7 menys que el Pla 2009-2011, i en canvi augmenten els indicadors de seguiment (de 124 a 137).

 

 

El Pla de Seguretat Ciutadana

 

Un dels 9 plans sectorials incorporats al Pla de Seguretat Local és el que afecta de manera específica a la Seguretat Ciutadana. Els objectius específics d’aquest pla són:

 

1. Promoure serveis conjunts amb la Policia de Catalunya.

2. Millorar la sensació de seguretat als barris.

3. Augmentar el control en la venda i consum de substàncies estupefaents.

4. Vetllar pel compliment dels horaris comercials.

5. Perseguir els responsables de grafits.

6. Perseguir els responsables d’infraccions en la tinença d’animals.

7. Facilitar consells de seguretat.

8. Realitzar trobades periòdiques amb les associacions i entitats.

9. Vetllar per l’absentisme escolar.

10. Millorar la protecció de les víctimes de violència de gènere.

 

L’objectiu 2, millorar la sensació de seguretat als barris, és una de les prioritats del Pla de Seguretat Local. En aquest sentit s’han previst 8 accions:

 

- Elaborar un pla de seguretat específic per als barris i les necessitats existents en els mesos d’estiu: el primer d’aquests plans tindrà com a zona d’actuació preferent Cerdanyola, Rocafonda i El Palau, i es preveu que es posi en marxa el proper estiu.

 

- Confeccionar un mapa d’activitat policial per difondre a nivell ciutadà els resultats de l’activitat policial per barris i tipologia de les actuacions. Acció prevista per al 2013.

 

- Iniciar la revisió de l’ordenança de civisme amb l’objectiu de promoure i protegir encara més el respecte a la convivència i el civisme. Acció prevista per al 2013.

 

- Adquirir una oficina mòbil d’atenció ciutadana per a la Policia Local, que podrà funcionar en qualsevol torn. Prevista per al 2013.

 

- Instal·lar videocàmeres de seguretat en espais públics a la via pública: l’acció està en estudi per implantar-la al període 2013-2015.

 

- Crear una unitat canina de la Policia Local, prevista per al 2013-2014.

 

- Incrementar el control i vigilància d’alguns tipus d’establiments: especialment els de compra-venda de joies, els locutoris, els locals on els menors tenen l’entrada restringida, aquells susceptibles de subministrar alcohol i tabac a menors d’edat, i on se celebrin actes susceptibles de congregar un elevat número de persones.

 

- Establir una xarxa de col·laboració ciutadana en seguretat pública per canalitzar informació que pot ajudar en la localització de vehicles, persones desaparegudes, activitats perilloses, accidents, etc. Està en estudi per implantar-la al període 2013-2015.

 

Es preveu que la Junta Local de Seguretat, que es reuneix aquest migdia, aprovi el nou Pla, que es va presentar al desembre a la Comissió Informativa Municipal de Serveis Territorials i Via Pública i al Consell de Seguretat i Prevenció.

 

 

Millores en el desplegament de policies al carrer

 

Mataró ha externalitzat des del passat mes de gener el servei de retirada de vehicles, que ara es duu a terme sense presència policial. D’aquesta manera s’ha millorat el desplegament operatiu d’efectius al carrer, ja que s’han recuperat els 8 policies que estaven destinats al servei de grua per realitzar tasques ordinàries al carrer, principalment de policia de barri.

 

Precisament, el Servei de Policia de Barri va ser objecte d’una redistribució d’efectius el passat juny per aplicar un nou model policial, que ha incrementat especialment la presència de policies al carrer durant la franja horària de major demanda de serveis, de 7 de la tarda a 3 de la matinada.