Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pintor Josep Niebla és l’encarregat de tancar la temporada “Mar de fons” de Ca l’Arenas

Escoltar

El pintor Josep Niebla és l’encarregat de tancar la temporada “Mar de fons” de Ca l’Arenas

Els dies 20, 21 i 22 de setembre l’artista pintarà un quadre davant el públic



La temporada “Mar de fons”, que es va iniciar el març de 2012, clou amb l’exposició del pintor Josep Niebla. La mostra “Josep Niebla. El mar en la memòria” s’inaugurarà el divendres 12 de juliol a les 19.30 h i es podrà veure a la planta baixa de Ca l’Arenas fins al 29 de setembre.


 

Niebla és un dels pintors més destacats del país i de projecció internacional. Ha realitzat, fins a avui, prop de 200 exposicions individuals a 13 països d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica.

 

La seva obra ha evocat el mar des que va agafar el pinzell, posant en evidència els objectius principals: pintura descriptiva en el seu inici, conceptual als setanta, expressionista com es correspondria a la dècada dels vuitanta i ara recorda amb nostàlgia la mar Mediterrània, una visió intensament poètica. Josep Niebla viu a Catalunya des de 1962. Els seus orígens pictòrics reflecteixen una clara influència de l’expressionisme abstracte però aviat el seu llenguatge evoluciona cap a un treball eclèctic i personal.

 

 

Activitats complementàries

 

L’exposició tindrà tres activitats complementàries. La primera serà el recital poètic “La mer, la mer, toujours recommencée”, de Paul Valéry, que es farà el 13 de setembre a les 19.30 h . L’acte anirà a càrrec de Carlos Soriano i Manuel Patricio i està organitzat per l’Associació Els dimarts del Llimoner.

 

L’altra activitat és “Niebla pinta el mar” en la qual l’artista pintarà en directe i davant el públic un quadre. L’activitat, prevista per als dies 13, 14, 15 i 16 de juliol, s’ha posposat als dies 20 (17.30 h), 21 (d’11 a 14 h) i 22 (d’11 a 14 h) de setembre per problemes de salut del pintor. El 21 de setembre a les 19.30 h hi haurà una xerrada col·loqui amb l’artista.

 

 

Temporada “Mar de fons”

 

L’exposició de Josep Niebla tanca la temporada “Mar de fons” de Ca l’Arenas que va començar el 24 de març del 2012. En total s’han pogut veure 11 exposicions, a més de l’exposició de la temporada, al primer pis. Aquesta exposició central de la temporada, sota el nom de“Mar de fons. La col·lecció”, ha presentat obres de temàtica marina del fons municipals, amb un protagonisme destacat dels artistes locals -especialment Jaume i Jordi Arenas-, distribuïdes en sis àmbits i seguint un fil argumental que destaca les diferents facetes que la relació mar-artistes ha suscitat.

 

La novetat d’aquesta mostra ha estat que els visitants, a més de contemplar les obres, han pogut interactuar utilitzant el telèfon mòbil gràcies a una aplicació de realitat augmentada. Aquesta permet el reconeixement directe de l’obra, combinant elements virtuals sobre un context real. Així, l’obra enfocada amb un smartphone o tablet és automàticament identificada, apareixent en pantalla informació que se superposa a la imatge real i que permet enllaçar amb l’article corresponent de Viquipèdia. És la primera vegada que s’ha utilitzat aquest tipus d’aplicació en el reconeixement de les imatges en l’àmbit de museus.