Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució per tal que es controlin de manera més eficient els focus d’inseguretat a Mataró

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució per tal que es controlin de manera més eficient els focus d’inseguretat a MataróEl Ple va aprovar ahir, 4 de juliol, una proposta de resolució presentada el grup municipal del PPC per tal que es controlin de manera més eficient els focus d’inseguretat a Mataró.


 

El text íntegre de la proposta, que va prosperar amb els vots a favor de CiU, PSC, PPC i PxC i els vots en contra d’ICV-EUiA i la CUP, és el següent:

 

“Atès que ja fa molt de temps que molts pensem, i diem públicament, que la situació social, demogràfica i econòmica pot generar en qualsevol moment problemes d’inseguretat greus a la ciutat.

 

Atès que als últims Consells Territorials d’algunes zones de la ciutat el tema del civisme i l’ inseguretat és sempre present, i es pot comprovar, la preocupació que genera entre la major part dels representants. I en alguns d’ells és especialment present.

 

Atès que sovint es manifesta per actors directes, veïns, policia local, mossos d’esquadra, que les persones que generen aquestes problemàtiques són conegudes i reincidents en la presumpta comissió dels delictes i que també els podríem considerar reincidents o multireincidents.

 

Atès que ens temem que durant el període estival el nombre de membres de les forces de seguretat actuants a la nostra ciutat disminuirà per que seran desplaçats cap a zones turístiques.

 

Atès que durant aquests mesos estivals la presència de persones a l’espai públic augmenta de forma important i per tant també augmenta la possibilitat que hi hagi conflictes.

 

Atès que tothom coneix i estan localitzats els possibles focus de conflicte al nostre territori.

 

Atès que és imprescindible una actuació integral de les policies actuants al territori per tal de poder establir les sinergies necessàries per fer llur treball més eficient i efectiu ja que és aquest treball conjunt i complementari el que permet obtenir resultats satisfactoris degut a les diferents competències de cada cos policial.

 

 

Per tot això proposem al Ple de l’Ajuntament de Mataró l’aprovació dels següents ACORDS:

 

1.- Adreçar-nos als responsables del Cos de MMEE (conselleria d’interior) i a la Policia Nacional (Delegació de Govern) perquè mantinguin els seus efectius a la ciutat durant el període estival. De fet respecte dels Mossos d’Esquadra ja hem fet aquesta gestió, manifestant-nos que mantindran a l’ABP de Mataró els efectius, ja que no està prevista cap reducció.

 

2.- La Policia de Catalunya que actua a Mataró (MMEE i PL), i també el Cos Nacional de Policia, en les competències que te delegades, treballaran conjuntament per garantir la seguretat i el compliment de les normatives en el territori de Mataró, en les formes de cooperació que legalment tenen establertes, i mantindran el contacte necessari amb les entitats de la ciutat, per mitjà del Consell de Seguretat i Prevenció i els Consells Territorials, quan així sigui convenient, per poder tenir coneixement de les problemàtiques detectades a la ciutat i actuar-hi de forma mes eficient.

 

3.- Establir els serveis operatius conjunts mitjançant la mesa de Coordinació Operativa i Junta Local de Seguretat amb la resta de cossos de seguretat que operen a Mataró, com s’estableix en l’acció Primera de l’Objectiu primer del Pla de Seguretat Local de Mataró, 2013-2015, que es va aprovar en la darrera Junta Local de Seguretat, i del que es va donar compte en aquest Ple el passat mes de Març.

 

4.- Comunicar els acords al “Departament d'Interior” i a la “Subdelegació del Govern” de l'Estat a Barcelona.”