Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple dóna suport als cossos de seguretat arran de les actuacions realitzades a principis d’agost a Rocafonda

Escoltar

El Ple dóna suport als cossos de seguretat arran de les actuacions realitzades a principis d’agost a Rocafonda

El Ple de setembre va aprovar ahir la proposta de resolució que va presentar el PPC sobre les acusacions fetes contra la Policia Local i els Mossos d’Esquadra arran dels fets que van tenir lloc a Mataró el primer cap de setmana d’agost. La proposta es va aprovar amb els vots de CiU, PSC, PPC i PxC i van votar-hi en contra ICV-EUiA i la CUP. El grup municipal de CiU va presentar una esmena a la totalitat que no va prosperar.


 

El text íntegre de la proposta aprova és el següent:

 

“Durant el primer cap de setmana del mes d’agost es van produir unes detencions de suposats delinqüents habituals, una d’elles mentre un d’aquests individus robava a l’interior d’un domicili.

 

Des de diferents col·lectius autoanomenats antisistema, es van convocar manifestacions de suport als detinguts i atacant a les nostres policies, tant la local com l’autonòmica, acusant-los d’actuar per motivacions xenòfobes i racistes, i culpant-los d’haver provocat al col·lectiu al qual pertanyen els detinguts, oblidant, per cert, a les persones a les quals fan la vida impossible aquests individus amb els seus comportaments incívics i antisocials.

 

Algunes de les actuacions i publicacions posteriors als fets d’aquest cap de setmana han anat una mica més enllà, donant a entendre que els detinguts haurien estat maltractats i acusant al cos de Mossos d’Esquadra de torturadors, d’una manera velada.

 

Els fets van arribar a tal extrem que fins i tot la secció sindical de CC.OO dels Mossos va haver de pronunciar-se per defensar l’honorabilitat i professionalitat dels agents davant els atacs i les difamacions que estaven rebent.

 

Creiem que s’està creant un “caldo de cultiu” summament perillós, quan grups polítics fan servir a determinats col·lectius per atacar qualsevol símbol de l’autoritat i posar en qüestió sense cap escrúpol el sistema democràtic. Fets que ho demostren els venim observant a Mataró durant els últims mesos.

 

Com diem amb posterioritat als fets s’ha intentat donar versemblança a les acusacions contra les forces de l’ordre amb pseudoreportatges i fins i tot amb informes i estudis realitzats per persones que s’autoqualifiquen com a entesos a la realitat dels barris. En algun d’aquests reportatges es poden observar imatges dels policies locals que van ser atacats el diumenge 4 d’agost després al carrer de l’Energia de Mata-Rocafonda, cosa que entenem que pot vulnerar els seus drets i que en tot cas el posa al centre de la diana d’aquests col·lectius.

 

És per tots aquests motius que proposem al Ple de l’Ajuntament de Mataró l’adopció dels següents acords:

 

-Els grups municipals donem suport al treball i la feina realitzada tant per la Policia Local com pel Cos de Mossos d’Esquadra, que s’estan posant en dubte per determinats col·lectius ja que ells són els encarregats de mantenir l’ordre i la seguretat ciutadana.

 

-El Govern municipal realitzarà les gestions oportunes perquè els agents de la Policia Local tinguin la millor dotació de mitjans possible davant de situacions semblants a la patida per la patrulla que va ser emboscada la tarda del diumenge 4 d’agost.

 

-Els serveis jurídics municipals estudiaran les acusacions i el material publicat en el qual s’acusa els agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra d’haver actuat per motivacions racistes i xenòfobes, així com la publicació de les fotografies dels agents per si suposessin una vulneració dels seus drets i constitutives d’algun tipus de delicte, i en el supòsit que s’hagin vulnerat els drets dels agents s’actuï jurídicament contra els que firmen aquestes acusacions”.