Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte “Destí Salut” impulsat per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Blanquerna rep un nou premi

Escoltar

El projecte “Destí Salut” impulsat per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Blanquerna rep un nou premi

És un accèssit atorgat per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

El projecte “Destí Salut. Inverteix en el teu futur”, que impulsen l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Blanquerna, ha rebut un nou reconeixement. Es tracta, en aquest cas, d’un accèssit atorgat per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en el marc dels VI Premis Estratègia NAOS, edició 2012.

 

L’Estratègia NAOS vol impulsar les iniciatives de prevenció de l’obesitat i malalties cròniques derivades, mitjançant una alimentació saludable i la pràctica regular d’activitat física. En concret, l’Ajuntament ha rebut el 1r accèssit en la modalitat d’activitat física en l’àmbit escolar. Els premis es van fallar el passat abril i es lliuraran durant la VII Convenció NAOS, que se celebrarà properament.

 

El nou premi se suma a l’accèssit que el Departament de Salut de la Generalitat va atorgar el passat octubre al projecte en l’àmbit educatiu, en el marc dels Premis del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS) 2012.

 

 

Fonaments del projecte

 

El projecte “Destí Salut. Inverteix en el teu futur” té com a objectius principals promoure un estil de vida saludable entre els escolars de la ciutat i la incorporació d’estratègies de promoció i prevenció en el currículum escolar. El programa s’adreça als infants i joves, les seves famílies i els seus docents, i consta de tres fases.

 

La primera fase del projecte es va desenvolupar durant el curs passat, i va consistir en un estudi observacional sobre els hàbits alimentaris i la condició física d’infants i joves. Es va iniciar com a prova pilot a l’Escola Meritxell de Mataró i més tard es va estendre a un total de 22 centres educatius. Hi van participar 837 alumnes d’educació primària i 682 d’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

 

La segona fase del programa es treballa durant aquest curs i consisteix en una intervenció educativa per modificar hàbits adreçada a alumnes, pares i mares, i professionals docents. Professores i alumnes de quart curs del Grau en nutrició humana i dietètica de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL en fan càrrec d’aquesta fase, consistent en l’execució de diferents tallers. Hi han participat l’Escola Meritxell, l’Escola Josep Montserrat, l’Escola Rocafonda i l’Escola Joan Coromines.

 

Per últim, la tercera fase serà una repetició de l’estudi observacional per avaluar l’impacte de la intervenció i es preveu realitzar al 2014.

 

El projecte “Destí Salut. Inverteix en el teu futur” es desenvolupa amb la col·laboració de la Fundació Ametller, Bonpreu i Iluro Hockey Club Mataró.