Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte europeu Grundtvig Protect forma voluntaris per col·laborar en situacions d’emergència

Escoltar

El projecte europeu Grundtvig Protect forma voluntaris per col·laborar en situacions d’emergència

Avui es farà entrega dels diplomes als 14 participants del curs de suport



El regidor de Participació, Convivència i Ciutadania, Joaquim Fernàndez; la regidora de Via Pública, Núria Calpe, i la presidenta de Creu Roja Mataró, Anna Maria Guinart, lliuraran avui els diplomes als 14 voluntaris que han rebut la formació per col·laborar amb els cossos de seguret en cas d’emergències en el marc del projecte europeu Grundtvig Protect. L’acte tindrà lloc a les 19.30 h a la sala d’actes de Can Palauet. Seran presents a l’acte representants de la Creu Roja, de la direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya; Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i del Servei de Participació, Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament.


 

 

Grundtvig Protect

 

El projecte europeu Grundtvig Protect té per objectiu formar a persones d’origen immigrant adultes que siguin membres d’una entitat o associació d’immigrants per tal que col·laborin com a voluntàries amb els cossos de seguretat en cas d’emergències. Té una durada de 3 anys, es va iniciar a l’octubre del 2011 i finalitzarà al setembre del 2014, i participen com a socis les ciutats de Berlín, Amsterdam i Viena a més de Mataró. Està impulsat per la Comissió Europea.

 

A Mataró aquest projecte es desenvolupa de forma conjunta entre l’Ajuntament de Mataró i Creu Roja i consta de 5 etapes en les quals hi participen: Protecció Civil, Policia Local, Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat.

 

Fins ara s’han dut a terme 3 de les 5 etapes:

 

. Primera etapa: anàlisi i plantejament del projecte en la qual es van entrevistar 25 persones d’origen immigrant.

 

. Segona etapa: formació de formadors, a la que van assistir 32 professionals de Protecció Civil i cossos de seguretat de Mataró i la comarca.

 

. Tercera etapa: formació als voluntaris, on han participat 14 persones que estaran preparades per col·laborar amb Creu Roja i Protecció Civil.

 

. Quarta etapa: formació a entitats d’immigrants, associacions de veïns i comunitats dels barris a partir de setembre.

 

. Cinquena etapa: avaluació dels resultats.

 

 

Formació de voluntaris

 

La formació dels voluntaris (tercera etapa) ha anat a càrrec de Creu Roja, Protecció Civil i els cossos de seguretat en la qual hi han participat 14 persones. Ha tingut una durada de 100 hores: 70 de teoria i 30 de pràctiques directes.

 

L’objectiu d’aquesta formació ha estat augmentar els coneixements i habilitats per a la prevenció de riscos i l’autoprotecció; atendre situacions d’accidents domèstics; prevenció d’accidents de trànsit i normes de mobilitat; prevenció i col·laboració en cas d’incendi; prevenció i suport en cas d’accident aquàtic; la comunicació més adient en situació d’emergència; el treball en grup i les normes de convivència.



Amb aquesta formació els voluntaris han obtingut la titulació de “Formació a la ciutadania de suport en les emergències”.