Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Ocupació de Mataró ofereix informació a les persones que vulguin acreditar l’experiència professional

Escoltar

El Servei d’Ocupació de Mataró ofereix informació a les persones que vulguin acreditar l’experiència professional

Obert el termini per inscriure’s al programa Acredita’t fins el 24 de juliolEl Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) és un dels punts d’informació i orientació autoritzats per l’Institut Català de les Qualificacions professionals de la Generalitat de Catalunya , amb personal tècnic habilitat, per a orientar a les persones que volen acreditar oficialment la seva experiència o formació en un àmbit laboral que li requereixi una titulació.


 

Són moltes les persones que han adquirit les seves competències professionals en el lloc de treball, mitjançant la pràctica, l'experiència professional i vies no formals de formació. Per tant, són persones que tenen les competències, però no l'acreditació oficial.

 

El procés de reconeixement de competències permet a les persones que hi participin aconseguir una certificació que els pot servir per arribar a obtenir un certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses i facilita, d'aquesta manera, la seva integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social.

 

Aquesta acció d’informació, orientació i suport a les persones en situació de desocupació o en actiu, és una més de les accions que el Servei d’Ocupació de Mataró porta a terme per afavorir la millora de l’ocupabilitat de la ciutadania i afavorir les possibilitats d’inserció laboral de les persones.

 

En aquests moments existeixen 2 programes que possibiliten l’acreditació de competències: Programa de mesures flexibilitzadores i Programa Acredita’t.

 

Respecte al programa Acredita’t, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha obert el termini de preinscripció del 17 al 24 de juliol. Aquesta convocatòria ofereix la possibilitat d'avaluar i acreditar 1.712 persones en els següents àmbits professionals: Dependència (1300), Instrucció de gossos d'assistència (40), Condicionament físic (40), Ioga (112), Biocides (100), Formació de formadors (50) i Bastides tubulars (50). Per a participar al procés cal tenir 20 anys i una experiència mínima en el sector de 3 anys.

 

Per tal de resoldre dubtes a les persones interessades el Servei d’Ocupació de Mataró ha creat una unitat d’assessorament que us pot ajudar a resoldre dubtes i així com per oferir-vos suport per tal d’omplir o preparar la documentació necessària, poden demanar suport al personal tècnic del SOM.