Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de vigilància i salvament de les platges incorpora una moto aquàtica per reduir el temps de rescat

Escoltar

El servei de vigilància i salvament de les platges incorpora una moto aquàtica per reduir el temps de rescat

L’alcalde visita els efectius de Creu Roja destinats a socorrisme

L’alcalde, Joan Mora; la regidora de Via Pública i Obres, Serveis i Manteniment, Núria Calpe; i el president provincial de Creu Roja, Josep Quitet, han visitat aquest matí els efectius de Creu Roja que realitzen el servei de vigilància i salvament a les platges de Mataró.

 

L’alcalde ha agraït la tasca dels efectius de Creu Roja, especialment la dedicació dels voluntaris, i els ha encoratjat a “entre tots, aconseguir fer del turisme un motor més de la ciutat”. Per la seva banda, el president comarcal de Creu Roja, Josep Quitet, ha agraït el suport que l’Ajuntament de Mataró fa a l’entitat en el desenvolupament de les seves activitats.

 

El servei de vigilància i salvament a les platges de Mataró el realitza la Creu Roja per encàrrec municipal, mitjançant el conveni de col·laboració que l’entitat signa cada any amb l’Ajuntament.

Compta amb 28 persones entre socorristes, responsables i personal tècnic.

 

 

De 10 a 19 h fins a l’1 de setembre

 

El servei va començar a prestar-se en temporada alta el 22 de juny, amb presència de socorristes  cada dia de 10 a 19 h fins a l’1 de setembre a les quatre platges (Sant Simó, del Callao, Varador i Ponent). A més d’un mòdul d’intervenció ràpida hi ha 3 llocs de socors oberts, 2 torres i 3 cadires de vigilància (a Varador i Callao) i 2 embarcacions de salvament.

 

Com a novetat, aquest any el servei compta amb una moto aquàtica, vehicle que permet reduir el temps d’intervenció en cas de rescat, ja que és tres vegades més ràpid que una embarcació. A més, està equipada amb una llitera que permetria el trasllat urgent d’un accidentat en cas necessari.

 

En temporada mitja (del 18 de maig al 21 de juny i també el 7, 8 i 11 de setembre) el servei es presta només els caps de setmana i festius, en horari de 10 a 18 h i exclusivament a les platges de Sant Simó i del Callao. En aquestes dates, el lloc de socors obert està a la platja del Callao i es disposa d’un mòdul d’intervenció ràpida, una embarcació i la moto aquàtica.