Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus aposta per la construcció sostenible amb unes jornades i un nou Postgrau en Bioarquitectura

Escoltar

El TecnoCampus aposta per la construcció sostenible amb unes jornades i un nou Postgrau en Bioarquitectura

El TecnoCampus Mataró-Maresme organitza,  de la mà de l’estudi mataroní LaTerceraPell, unes jornades de Bioarquitectura, que plantejaran els diversos reptes i qüestions que afecten la renovació del model de construcció perquè sigui sostenible. De la mateixa manera, es posarà  en marxa un Postgrau en Bioarquitectura, impartit per els millors professionals del sector.


La primera jornada durà per títol “Bioconstrucció i bioclimàtica”, se celebra divendres 24 de maig i servirà per descobrir les eines i propostes per a resoldre, des del projecte, els problemes de l'alt consum energètic a les construccions i després en el posterior ús dels edificis.

 

El 18 de juny, la jornada “Edificis i habitatges saludables” abordarà el tema dels edificis malalts. La comprensió de què és un edifici saludable ens porta a entendre com hem d'obrar a partir d'ara, què hem de tenir en compte alhora de dissenyar i escollir materials, fins i tot com hem d'usar l'edifici després del final d'obra.

 

Finalment el 27 de setembre, sota el títol “La transformació de les ciutats” se celebrarà la darrera jornada. Des de la premissa "pensa global, actua local", ens aproparem a la possibilitat que tenim de transformar el nostre entorn perquè sigui mes sostenible i ecològic, ja que tots podem intervenir en la transformació de les ciutats, individualment o de forma col·lectiva.

 

En el marc d’aquesta proposta, el TecnoCampus i LaTerceraPell plantegen l’impuls d’una formació específica que abordarà totes aquestes qüestions: el Postgrau en Bioarquitectura, que començarà a impartir-se l’octubre del 2013 i les classes del qual tindran lloc els divendres a la tarda i els dissabtes al matí.