Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Tecnocampus crea una connexió empresarial permanent entre Mataró i el Sud de Florida

Escoltar

El Tecnocampus crea una connexió empresarial permanent entre Mataró i el Sud de Florida

Empreses d’aquí podran fer estades gratuïtes al parc de recerca de la Florida Atlantic University per impulsar els seus negocis i viceversa



La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme ha tancat un acord amb el Research Park de la Florida Atlantic University, als Estats Units, que permetrà crear la primera connexió empresarial permanent amb el Sud de Florida. Es tracta d’una de les zones més pròsperes i amb més oportunitats de negoci dels Estats Units. La Florida Atlantic University té dos campus, situats a Deerfield Beach i Boca Raton, on estudien unes 50.000 persones, i figura entre les 20 primeres universitats dels EUA.




L’acord permetrà a empreses del TecnoCampus fer estades sense cost de fins un màxim de 3 mesos al Research Park de la Florida Atlantic University. L’objectiu és que les empreses puguin explorar sobre el terreny les possibilitats de negoci a la zona. En aquestes estades, i per assolir aquest objectiu, rebran assessorament i ajuda per contactar amb clients potencials per part dels responsables del parc.

 

Recíprocament, l’acord contempla que les empreses allotjades en aquest parc de recerca dels EUA puguin fer estades breus a la incubadora del TecnoCampus. Amb aquest objectiu, el TecnoCampus ha habilitat un espai denominat business landing, ubicat al nou espai comú de treball conegut com a open space a la torre TCM3 del parc científic i de la innovació.

 

L’espai business landing permet acollir fins a quatre empreses de manera simultània, que compartiran espai amb la resta d’empreses que ja estiguin allotjades a l’open space.

 

Aquest acord es presentarà el proper dimecres 24 d’abril a les 9.30 h en un acte públic al TecnoCampus obert a totes les persones i empreses que puguin estar interessades. Hi participaran el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey; el director general de TecnoCampus, Jaume Teodoro; i els principals responsables del Research Park de la Florida Atlantic University. 

 

Aquesta col·laboració forma part de la iniciativa que porta per títol “Mataró, hub a Catalunya per al Sud de Florida”, i que té tres línies de desenvolupament estratègic: la recerca d’inversors per al Port, la internacionalització d’empreses i la col·laboració acadèmica entre institucions dels dos llocs. Les accions estan assistides per la consultora Gooljar, Mutis & Lombana LLC- Strategic Consultancy for New Markets. En el marc d’aquesta iniciativa, Miquel Rey, Jaume Teodoro, i el gerent del Consorci del Port, Joan Bellavista, van viatjar la setmana passada a Florida, on es van entrevistar amb representants de diverses institucions i empreses per materializar acords de col·laboració.