Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El treball guanyador de la Beca Mataró 2012 ja és al carrer

Escoltar

El treball guanyador de la Beca Mataró 2012 ja és al carrer

“Itineraris. Un recorregut per les arquitectures de referència a Mataró” destaca 12 indrets de la ciutat



El Consell de Direcció de Can Xalant va nomenar el passat estiu els arquitectes Josep Muñoz i Manel Recio guanyadors de la Beca Mataró 2012 amb el projecte “Itineraris. Un recorregut per les arquitectures de referència a Mataró”. El premi es dirigeix a creadors i investigadors de Mataró per desenvolupar un projecte d’arts visuals en qualsevol format, amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Mataró.


 

Per concedir el premi, el jurat va valorar la intenció de Muñoz i Recio de realçar l’arquitectura de la ciutat de Mataró i el treball dels seus arquitectes, a partir de la recerca d’edificis per tota la ciutat i els seus possibles referents històrics dels grans mestres de l’arquitectura ubicats en altres ciutats.

 

“Itineraris. Un recorregut per les arquitectures de referència a Mataró” consta d’una selecció de 12 arquitectures, de diferents períodes, de diferents tipologies, amb diferents usos i de diferents arquitectes que, tot i que permeten múltiples lectures en funció dels paràmetres escollits, són edificis amb referències als grans mestres de l’arquitectura. En aquestes 12 ubicacions hi ha col·locades banderoles amb fotografies dels edificis originals generadors d’aquestes similituds.



Els indrets són: les escoles GEM, Rocafonda i Valldemia; l’institut Damià Campeny; la comissaria de la Policia Nacional; habitatges de la plaça d’Espanya, del carrer de Miquel Biada, de la ronda de Miguel de Cervantes i de l’avinguda del Perú; un edifici d’oficines de La Rambla; l’Hotel Ibis i el TecnoCampus.

 

El 20 de març a les 20.30 h a la Nau Gaudí es farà la presentació oficial del projecte i el 31 de març s’ha organitzat un itinerari que recorrerà una selecció de les arquitectures descrites en el treball, juntament amb d’altres de noves.