Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans poden consultar per Internet el nou Mapa d’actuació de la Policia Local

Escoltar

Els ciutadans poden consultar per Internet el nou Mapa d’actuació de la Policia Local

És una iniciativa destinada a combatre la percepció d’inseguretat ciutadana

L’alcalde, Joan Mora, i la regidora de Via Pública, Núria Calpe, han presentat aquest matí el nou Mapa d’actuació de la Policia Local, una eina informàtica que permet consultar per Internet les gestions realitzades pels agents a la ciutat.


 

La consulta es pot realitzar per zones de la ciutat (o per carrers) i també es pot filtrar la informació en funció dels tipus d’actuacions registrades, que van des dels accidents de trànsit fins als delictes, les infraccions d’ordenances, etc.

 

A la nova eina, dissenyada pel Servei d’Informació i Telecomunicació de l’Ajuntament amb la col·laboració de la Policia Local, s’hi pot accedir des de la portada del web municipal www.mataro.cat.

 

El Mapa d’actuació de la Policia Local és, sobretot, una eina de treball de la policia municipal que li serveix per ser més eficient en la seva tasca diària. És també una les accions previstes en el Pla de Seguretat Local. Una de les utilitzacions d’aquesta eina és la de traslladar de forma directa al ciutadà el treball de la Policia Local amb l’objectiu de reforçar –per la via de les dades i dels fets—el treball dels agents als barris. Aquesta aplicació ha de contribuir a combatre la percepció d’inseguretat que alguns ciutadans manifesten a partir de la informació detallada del que fa la Policia Local.

 

La nova eina, que s’emmarca en l’àmbit de les iniciatives de modernització i transparència de l’Ajuntament, l’ha presentat també al públic el Cap de la Policia Local de Mataró, Mateo Sánchez, durant l’acte de celebració del Dia de la Policia Local, que han presidit el conseller d’Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler i l’alcalde de la ciutat, Joan Mora.

 

 

Què és i com funciona

 

El Mapa d’actuació de la Policia Local no és un mapa delictiu. És una eina que registra les actuacions dels agents policials municipals. D’entrada, s’ha de tenir en compte que no registra les actuacions realitzades per altres cossos policials, com Mossos d’Esquadra, Policia Nacional o Guàrdia Civil.

 

La consulta de les actuacions es pot realitzar per zones de mig quilòmetre quadrat i registra les següents tipologies d’actuacions policials classificades de la següent manera: accident de trànsit, control de trànsit, delicte de seguretat viària, infracció de seguretat ciutadana, detenció, identificació, recuperació de vehicle sostret, punt de vigilància preventiva, pintada en via pública, vehicle abandonat, infracció ordenança de civisme, infracció d’altres ordenances municipals, infracció d’activitats, control de policia administrativa, climatologia adversa, incendi i acte públic.

 

L’eina indica el període d’anàlisi de les dades ofertes (en el cas d’avui, de l’1 de gener al 30 d’abril) i les actuacions es mostren a partir de l'adreça on s'ha produït l'incident. Si no s'ha indicat el número del carrer, les actuacions s'ubiquen en el centre del mateix.

 

Depenent de l'escala de treball determinades actuacions no es mostren en el mapa per preservar les dades de caràcter personal que se’n poguessin deduir d’una informació massa detallada i salvaguardar dels drets constitucionals dels implicats. Aquestes actuacions sí estan disponibles a escales més llunyanes i mostrant la informació resumida.