Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars 2013-2014 comencen amb una cursa dissabte al Parc Central

Escoltar

Els Jocs Escolars 2013-2014 comencen amb una cursa dissabte al Parc Central

L’inici s’ha fet coincidir amb les proves de la Kid’s Challenge Series



Els Jocs Escolars 2013-2014 comencen el seu recorregut dissabte 19 d’octubre amb una cursa al Nou Parc Central i la participació de 450 nens. El tret de sortida es fa coincidir amb les curses infantils de la Kid’s Challenge Series. Els partits de la competició habitual començaran a partir del dissabte 26 d’octubre.


 

 

Un miler de participants

 

L’oferta esportiva d’enguany compta amb esports individuals i d’equip així com la proposta del poliesportiu que és un tastet d’esports perquè els alumnes puguin conèixer diverses modalitats i iniciar-se en un conjunt de tècniques esportives. Segons la categoria, els alumnes poden practicar des de minibàsquet, minihandbol, futbol sala, volei circulació i minihoquei, fins a proves d’atletisme pista i cros.

 

Els esports d’equip que es poden triar són: bàsquet, handbol, futbol sala, futbol-7, voleibol i korfball (esport que es va introduir l’any passat). Pel que fa als esports individuals, es pot fer atletisme pista, cros, escacs, natació, patinatge i tennis taula.

 

Actualment hi ha inscrits 90 equips que representen a 20 escoles públiques, 16 centres concertats de primària i secundària, 4 instituts de secundària, 3 entitats esportives i 5 entitats de la comarca, i que mouran al voltant d’un miler de participants.

 

Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat, i la competició es divideix en sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.

 

L’activitat es desenvolupa majoritàriament en els espais esportius de les pròpies escoles i en les instal·lacions esportives de titularitat municipal com són els pavellons esportius del carrer d’Euskadi, el Teresa Maria Roca i l’Eusebi Millan.

 

El Servei d’Esport Escolar i de Lleure de la Direcció d’Esports coordinen els Jocs Escolars en els quals participen els centres escolars, les associacions de mares i pares (AMPAS), les associacions esportives escolars, monitors, delegats i els alumnes.



Pel que fa als àrbitres, es disposa d’un important col·lectiu que cobreix les necessitats dels diferents esports i que van assistir a una jornada de formació que va tenir lloc el passat dia 5 de octubre on es recorden i actualitzen els continguts dels Jocs Esportius en edat escolar.

 

El mes de juny tots els participants en els Jocs Escolars reben una medalla. El curs passat hi van participar 1.069 alumnes.

 

 

Kid’s Challenge Series

 

Les curses de la Kid’s Challenge començaran a les 10 h al Nou Parc Central amb 450 inscrits, tots ells participants en els Jocs Escolars d’enguany:

 

. 10 h: 1.000 m. Infantil (1r, 2n, 3r i 4t d’ESO)

. 10.15 h: 1.000 m. Aleví (5è i 6è de primària)

. 10.30 h: 750 m. Benjamí (3r i 4t de primària)

. 10.45 h: 500 m. Prebenjamí (1r i 2n primària).