Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Missatgers Reials arriben diumenge al Port de Mataró

Escoltar

Els Missatgers Reials arriben diumenge al Port de Mataró

Els Patges dels Reis Mags venen a bord del vaixell Sant RamonAquest diumenge, 29 de desembre, els Missatgers Reials seran els encarregats de recollir tots els desitjos dels infants mataronins en forma de cartes. Està previst que els emissaris dels Reig Mags arribin a les 12.30 h al Port de Mataró a bord del Sant Ramon, un llaüt quillat construït el 1904 que és un dels vaixells de vela llatina més antics i més grans dels que naveguen pel Mediterrani.
Els Patges seran rebuts per l’alcalde, Joan Mora, i pel regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez.

 

Per amenitzar l’espera, el grup Gospelsons farà des de les 11.30 h un taller de gòspel i oferirà una actuació a tots aquells que s’acostin al Port a rebre els Missatgers Reials. El Consorci del Port de Mataró i diferents establiments que col·laboren en aquesta activitat oferiran xocolata desfeta als assistents.

 

En cas de mal temps, l’acte de celebració de l’arribada dels Patges a Mataró es farà a Can Marfà (carrer de Cristòfor Colom, 69).

 

Els Missatgers Reials seguiran recollint les cartes els dies 2 i 3 de gener, de 17 a 20 h, i el dia 4 de gener, d’11 a 13 h, i de 17 a 20 h, a la plaça de l’Ajuntament. També hi haurà recollida de cartes a diferents punts de la ciutat, organitzades per associacions i entitats.

 

 

Cavalcada dels Reis d’Orient

 

La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, que s’iniciarà a les 17.30 h del diumenge 5 de gener, està formada per més de 700 figurants. Enguany els Reis arribaran per separat, cadascun acompanyat per la seva comitiva reial.

 

Al llarg del recorregut, està previst que reparteixin 2.000 kg de caramels sense gluten.

 

El recorregut serà: sortida des de la plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X el Savi, plaça d’Espanya, camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins a l’Ajuntament. Des l’Ajuntament, els Reis d’Orient faran els seus discursos.

 

Els Reis i l’alcalde es dirigiran als nens i nenes des del balcó de La Riera, abans que Ses Majestats vagin a la carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament per explicar un conte als nens i nenes.

 

El temps estimat del pas del capdavant de la Cavalcada, que pot variar en funció de les condicions meteorològiques, de la gent participant de la cavalcada i dels espectadors, és el següent:

 

17.30 h: sortida des de la plaça de Puerto Rico

18.00 h: Parc Central

18.30 h: plaça de Granollers

19.00 h: plaça d’Alexander Fleming

19.30 h: plaça de Santa Anna

19.45 h: Ajuntament.

 

Com cada any, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament ha elaborat un Pla Específic Municipal per a la Cavalcada 2014 i a l’edifici de Via Pública, situat a la plaça de Granollers, hi haurà instal·lat un centre de comandament d’emergències i comunicacions.