Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els propietaris de gossos censats poden obtenir les bosses de recollida d’excrements a les oficines d’atenció ciutadana

Escoltar

Els propietaris de gossos censats poden obtenir les bosses de recollida d’excrements a les oficines d’atenció ciutadana

L’Ajuntament eliminarà els dispensadors de bosses anomenats bobinets o kiospapL’Ajuntament ha començat aquest mes a canviar el sistema per dispensar les bosses de recollida dels excrements dels gossos, que fins ara es podien trobar a uns 90 bobinets o kiospap (papereres específiques) de la ciutat.


 

Els propietaris de gossos censats al registre municipal tenen dret a recollir gratuïtament les bosses que necessiten fins a final d’any passant a recollir-les a qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana. L’únic document que cal per acreditar la sol·licitud és el document d’identitat del propietari del gos que consta al cens.

 

Fa temps que l’Ajuntament ha detectat que un ús indiscriminat dels dispensadors de bosses podia provocar que a mig matí els dispensadors es quedessin sense subministrament, de manera que la nova mesura garantirà a tots els propietaris de gossos censats les tres bosses que poden requerir el seus animals diàriament. A partir de gener, es retiraran els bobinets/kioskpap i els propietaris de gossos tindran l’oportunitat de tornar a passar per les oficines d’atenció ciutadana a recollir el paquet de bosses corresponent a tot el 2014.

 

L’Ajuntament ha enviat una carta als més de 2.000 propietaris de gossos censats a la ciutat per informar dels canvis i ha instal·lat cartells als dispensadors amb la mesura, que està destinada a millorar el servei i contribuir a la neteja dels espais públics.

 

Complementàriament, enguany es realitzarà una campanya informativa específica per reforçar els compromisos que impliquen la tinença d’animals de companyia, tant els que fan referència al benestar del propi animal (vacunació, higiene, alimentació...) com els relacionats amb el civisme i el respecte als altres i a l’espai públic (recollida d’excrements, requeriments especials dels gossos potencialment perillosos...).

 

L’Ajuntament destina anualment 82.000 € del Pressupost Municipal a donar servei als propietaris de gossos, dels quals més de 54.000 € es destinen a la neteja viària de defecacions.

 

L’Ajuntament s’ha proposat reduir aquesta despesa i, per aquest motiu, demana la col·laboració ciutadana. Una de les mesures és precisament l’estalvi en el manteniment i reposició dels bobinets i una altra va ser la decisió d’incrementar aquest any la taxa per la tinença d’animals domèstics en les ordenances fiscals, que és de 30 €. Aquest increment està destinat a garantir la cobertura del cost del servei i, per tant, no repercutirà indirectament a les butxaques dels ciutadans que no tenen animals domèstics.