Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient explicaran als nens i nenes un conte després de la Cavalcada

Escoltar

Els Reis d’Orient explicaran als nens i nenes un conte després de la Cavalcada

Arribaran a Mataró amb vestits nous fets per membres de 3 casals de gent granEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el nou director artístic de la Cavalcada, Antoni Blanch, han presentat aquest matí al Casal Municipal de Gent Gran Oriol Batista les novetats d’enguany a la Cavalcada de Reis. Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Mataró el dia 5 de gener amb els millors vestits, gràcies a la tasca de tall i confecció que han fet 15 membres de casals municipals de gent gran de la ciutat.


 

Ramona Marquet, com a representant de les persones que s’han encarregat de fer els vestits, ha explicat el treball que s’ha realitzat des dels casals municipals de gent gran de Molins, Cerdanyola i Oriol Batista.

 

Una de les novetats més destacades d’aquesta Cavalcada a Mataró és que els nens i nenes podran estar més a prop que mai dels Reis d’Orient, ja que aquests, una vegada acabat el discurs al balcó de l’Ajuntament, llegiran un conte escrit per l’escriptora Care Santos a la carpa que s’instal·larà per a l’ocasió a la plaça de l’Ajuntament.

 

El nou director artístic ha plantejat la Cavalcada com un conte de somnis per a petits i grans a la nit més màgica de l'any. Així, la Cavalcada es concep com un gran espectacle de carrer on es barreja la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum, el color i algunes sorpreses.

 

El recorregut serà molt animat amb molta música -en viu o enregistrada-, que pren un gran protagonisme i que enguany es complementa amb diverses coreografies i balls de les comparses que hi intervenen.

 

L’equip de direcció planteja un altre canvi destacat en l’ordre de les carrosses: els Reis no arribaran tots junts, sinó que ho faran intercalats durant la Cavalcada. Acompanyats tots tres del seu seguici, Melcior serà el primer Rei a aparèixer, després ho farà Gaspar i la carrossa de Baltasar serà de les últimes que tancaran la Cavalcada.

 

 

Antoni Blanch i Joseph assumeix enguany la direcció artística de l’acte. Actualment és el president del Centre Catòlic de Mataró i té una llarga experiència en dirigir obres de teatre i altres activitats amb grups humans. Des de l’any 1972 està lligat amb la Sala Cabanyes, espai on va dirigir els pastores des del 2008 al 2011.

 

 

Més figurants que mai

 

La Cavalcada d’enguany comptarà amb 714 figurants. Per primera vegada s’elimina la diferenciació que hi havia fins ara de sector entitats i sector oficial i les carrosses de les entitats de la ciutat s’integren a la cavalcada en un sol sector.

 

Una vegada més els 2.000 kg de caramels que es tiraran al llarg de la Cavalcada seran sense gluten i, per tant, aptes per els celíacs.

 

El recorregut serà el mateix que en els darrers anys, sortint de la plaça de Puerto Rico i acabant a l’Ajuntament: plaça de Puerto Rico, ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, carrer de Miquel Biada, ronda d’Alfons XII, plaça d’Alexander Fleming, Camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna, i La Riera fins Ajuntament.

 

La Cavalcada de Reis és un dels actes més multitudinaris que es produeixen a la ciutat, amb una participació ciutadana que s’estima sobre les 70.000 persones. La Direcció de Cultura de l'Ajuntament, organisme organitzador, compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment durant el procés: des de l’organització, amb la Comissió de Reis que proposa i fa el seguiment, passant pels Equips de Suport, fins als figurants de la comitiva. Més de 800 persones s’impliquen en l’organització o celebració de la cavalcada.

 

 

Normes de seguretat

 

Per motius de seguretat, els nens i nenes no podran pujar a les carrosses reials durant tot el recorregut.

 

Les normes bàsiques de seguretat que es transmetran als assistents a la cavalcada seran:

 

. Eviteu recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.

. Vetlleu i controleu els nens i nenes perquè no s’aproximin a les rodes dels vehicles.

. Els nens i nenes no podran pujar a les carrosses dels Reis.

. Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses de tota la cavalcada.

. És convenient fixar un punt de trobada amb els nens i nenes perquè pugui ser útil en cas de pèrdua. En aquest cas, cal avisar a la Policia Local o a la Creu Roja.

 

El diumenge dia 6 també hi ha prevista la visita dels Reis a diferents residències geriàtriques de la ciutat, així com als nens que estiguin hospitalitzats a l’Hospital de Mataró.

 

 

Arribada dels Missatgers Reials

 

Abans de l’arribada dels Reis d’Orient, el dia 29 de desembre els Missatgers Reials seran els encarregats de recollir tots els desitjos dels mataronins en forma de cartes. A les 12.30 h arribaran al Port de Mataró a bord del vaixell Sant Ramon. Per acompanyar l’espera, des de les 11.30 h el grup Gospelsons farà un taller de gòspel amb actuació final. El Port de Mataró i diferents establiments col·laboren en aquesta activitat donant xocolata desfeta als assistents.

 

En cas de mal temps l’arribada es farà a Can Marfà (c. de Cristòfor Colom, 69).

 

Els missatgers reials seguiran recollint les cartes els dies 2 i 3 de febrer de 17 a 20 h, i el dia 4 de gener a d’11 a 13 h i de 17 a 20 h a la plaça de l’Ajuntament. També hi haurà recollida de cartes a diferents punts de la ciutat, organitzades per associacions i entitats.