Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Èxit d'inscrits en l'arrencada dels grups d'entrenament del club tecnològic "xnergic" al TecnoCampus

Escoltar

Èxit d'inscrits en l'arrencada dels grups d'entrenament del club tecnològic "xnergic" al TecnoCampus

Dissabte passat, 16 de febrer, van arrencar els grups d'entrenament de robòtica i videojocs del club tecnològic "xnergic" al Tecnocampus amb 79 inscrits, 35 en el de robòtica i 44 en el de videojocs. De fet per al de robòtica hi ha una llista d’espera de 40 joves. Després d'aquesta primera sessió, els nois i noies de 10 a 17 anys aficionats a la tecnologia participaran cada tarda de dissabte en sessions on aprendran a fabricar robots o a programar el seu propi videojoc.


Els grups d’entrenament, a més, els dirigeixen estudiants d’enginyeria del TecnoCampus (de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró), amb la idea que connectin fàcilment amb els nois i noies i els serveixin d’exemple.

 


En ser el primer dia, i per donar-los la benvinguda, també es va convidar els pares dels nois i noies, que van compartir un xerrada amb Joan Marcel Duran, enginyer informàtic i emprenedor (disCubierto.com).

 


"Xnergic" té com a fita de futur estendre el projecte arreu de Catalunya de manera virtual (sessions en línia) i també de manera física, amb seus a diverses poblacions, per fer arribar els grup d’entrenament on ja es detecta interès (hi ha inscrits de Barcelona i fins i tot un noi de Falset).

 


També proposarà competicions, tallers d’un dia que serveixin com a tast per als que vulguin provar-ho i després apuntar-se als grups d’entrenament, i els campus tecnològics en vacances (Setmana Santa i estiu, a més de Nadal).

 


Amb aquesta iniciativa, el parc tecnològic TecnoCampus de Mataró vol posar el seu granet de sorra, com a aposta a mitjà i llarg termini, per estimular els nois i noies a cursar en el futur estudis relacionats amb les enginyeries, que arrosseguen des des de fa anys una manca de vocacions que contrasta amb l’elevada demanda de professionals per part de les empreses.