Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Mora viatja a Madrid per defensar les competències dels governs locals al Senat

Escoltar

Joan Mora viatja a Madrid per defensar les competències dels governs locals al SenatL’alcalde, Joan Mora, forma part de la delegació d’institucions catalanes que s’han desplaçat avui a Madrid per mostrar el seu rebuig contra la nova llei de governs locals que es tramita al Senat.


 

Joan Mora hi participa en la seva doble condició d’alcalde i vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), entitat municipalista que juntament amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la conselleria d’Economia de la Generalitat participen en aquest front comú per defensar les competències de les administracions catalanes.

 

La delegació s’ha plantejat aconseguir avui un compromís explícit del Govern de l’Estat que la futura llei espanyola respectarà les normes pròpies de cada comunitat.

 

La llei espanyola es troba ara mateix en període d'al·legacions al Senat i entra en confrontació amb la llei catalana de governs locals. Madrid preveu limitar les competències que podran exercir els ajuntaments i els exigirà uns mínims d'eficiència per poder desenvolupar-les.