Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament col·loca una placa a la casa natal de Josep Punsola amb motiu del centenari del naixement del poeta

Escoltar

L’Ajuntament col·loca una placa a la casa natal de Josep Punsola amb motiu del centenari del naixement del poeta

Avui s’ha presentat l’obra inèdita de Josep Punsola i una Auca

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha presidit aquesta tarda el descobriment d’una placa commemorativa a  a la casa on va néixer el poeta Josep Punsola fa 100 anys (carrer d’Enric Prat de la Riba, 21). A l’acte també hi ha participat el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; Manuel Punsola, fill del poeta; i Quima Vinyals, en representació de la Comissió Any Punsola. Aquesta última ha llegit un fragment del poema “Recordes...?”.


A continuació, a la Biblioteca Antoni Comas s’ha presentat la publicació "Calidoscopi / No fa tanta por la mort. Obra inèdita de Josep Punsola",  realitzada a través d’un procés de micromecenatge (crowfunding). Aquest publicació està formada per l’obra Calidoscopi, que conté una vintena llarga de poemes que el poeta va oferir a l’aleshores promesa seva; l’obra Pèndol, amb una dotzena de poemes; l’obra de teatre No fa tanta por la mort; així com també algunes proses i altres poemes que Manuel Punsola ha transcrit recentment.

 

L’obra inèdita s’ha pogut fer gràcies a l’aportació de prop de 150 mecenes, que han fet possible que se n’editin 500 exemplars.

 

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de l’historiador Jaume Vellvehí, que ha parlat de Josep Punsola i de la seva obra. Jaume Punsola ha parlat sobre l’obra inèdita del seu pare.

 

També s’ha presentat públicament l’Auca de Josep Punsola, que ha dibuixat Jordi Cuyàs i ha escrit Albert Pera.

 

Durant l’acte s’han venut els exemplar de l’obra inèdita i de l’Auca que després de les Festes es podrà adquirir a les llibreries de la ciutat.