Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró condemna els incidents ocorreguts durant l’acte de presentació de la plataforma Súma+e

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró condemna els incidents ocorreguts durant l’acte de presentació de la plataforma Súma+e

La Junta de Portaveus aprova una declaració institucional de rebuig

La Junta de Portaveus ha aprovat avui per unanimitat una declaració institucional de condemna als incidents ocorreguts ahir al vespre durant l’acte de presentació al Maresme de la plataforma Súma+e, que se celebrava al Centre Cívic Pla d’en Boet de Mataró.

 

L’alcalde, Joan Mora, ha llegit aquesta tarda la declaració, en nom de tots els grups municipals, davant els mitjans de comunicació . El text íntegre de la mateixa és el següent:

 

“Ahir dimecres, durant la celebració de l’acte de presentació de la Plataforma Súma+e a Mataró –organitzat a sol·licitud de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)– i que es va realitzar al Centre Cívic del Pla d’en Boet, un grup de persones va irrompre a la sala amb pancartes amb lemes i insults contra els organitzadors de la xerrada i amb escrits de menyspreu i ofensius cap a opcions ideològiques que democràticament expressen el seu pensament. A més, un dels assaltants, va utilitzar un esprai fètid amb el que pretenia ruixar els assistents.

 

L’acció només es pot qualificar com un atac a la convivència, una provocació i un intent de coartar la llibertat d’expressió, de pensament i de reunió de les persones que van assistir a l’acte de Súma+e.

 

Davant d’aquest nou episodi d’intolerància, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar que:

 

1. Tots els pensaments polítics són acceptables en aquesta societat sempre que es canalitzin per les vies democràtiques.

 

2. Que la convivència és un valor que la ciutat de Mataró defensarà i que no permetrà que res ni ningú la pertorbi.

 

3. Que el feixisme i la intolerància no tenen cabuda en aquesta societat.

 

4. Que no es pot permetre que determinats col·lectius actuïn impunement amb actituds provocadores que poden generar enfrontaments civils.

 

5. Que tothom és lliure de manifestar els seus sentiments polítics des del respecte.

 

Després dels fets ocorreguts al Pla d’en Boet, uns fets que desgraciadament no són aïllats a la nostra ciutat, l’Ajuntament de Mataró demana a la societat mataronina que eradiqui i aïlli als intolerants. L’Ajuntament de Mataró referma el seu compromís institucional de combatre aquests tipus d’actituds amb totes les mesures al seu abast i amb tota la contundència.

 

També anunciem que en funció de la investigació policial i de les accions que emprengui la fiscalia, l’Ajuntament es reserva el dret de personar-se en el procés com a acusació particular”.