Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament desafecta Can Fàbregas del paper com a pas previ a la cessió per construir la nova escola Angeleta Ferrer

Escoltar

L’Ajuntament desafecta Can Fàbregas del paper com a pas previ a la cessió per construir la nova escola Angeleta Ferrer

El Ple aprova qualificar la finca de bé patrimonial per cedir-la a la Generalitat

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui desafectar la finca de Can Fàbregas del paper com a pas previ a la cessió dels terrenys a la Generalitat per construir el nou edifici de l’escola Angeleta Ferrer. Els terrenys canvien la seva qualificació de bé de domini públic (que no es pot vendre ni cedir) a bé patrimonial. El canvi serà efectiu quan finalitzi el termini d’informació pública de l’expedient.

 

La finca, de propietat municipal, està situada entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca. Té una superfície de 6.775 m² que inclou la nau principal i la xemeneia de vapor de l’antiga fàbrica de Can Fàbregas, elements catalogats del Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró. En concret, la fàbrica té el nivell de protecció A referit a façanes, volumetria i estructura general, i la xemeneia el nivell C de conservació.

 

El passat mes d’octubre la Generalitat va comunicar a l’Ajuntament que havia iniciat l’expedient d’adjudicació per elaborar el projecte executiu de les obres de la nova escola Angeleta Ferrer, que s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper. La previsió és que estigui redactat al primer semestre de 2014.