Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament farà una campanya per evitar el vandalisme contra els contenidors de la brossa

Escoltar

L’Ajuntament farà una campanya per evitar el vandalisme contra els contenidors de la brossa

Durant aquest any s’han cremat 70 contenidors

A partir de la setmana que ve es podran veure als contenidors d’escombraries de Mataró uns cartells que intentaran conscienciar del valor que té el mobiliari públic, en especial els mateixos contenidors.


A la ciutat hi ha uns 1.300 contenidors de rebuig, paper, vidre i brossa orgànica i, en el que portem d’any, s’han incendiat 70 unitats, que es calcula que han cremat per actes vandàlics i incivisme.

 

L’Ajuntament posa en marxa aquesta campanya amb l’objectiu de conscienciar del valor econòmic que té el mobiliari públic, apel·lant al cost unitari dels contenidors, que està al voltant dels 1.000 € en funció de les dimensions i tipus de material amb què estigui fet.

 

El missatge que es difon en els cartells apel·la a la consciència cívica dels mataronins i mataronines, assenyalant que “cada cop qeu algú crema un contenidor, tots hi sortim perdent”ja que la reposició del mobiliari es fa a càrrec del pressupost municipal.

També es demana la col·laboració ciutadana per denunciar a aquells que cremen o malmeten intencionadament els contenidors, cosa que es pot fer tant trucant al 092 de la Policia Local, com al telèfon d’atenció ciutadana 010, al WhatsApp de l’Ajuntament (606 61 43 07), al telèfon del civisme 900 859 009 o a través de les xarxes socials: Twitter @matarocat i Facebook Matarocat.