Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat presenten el MAC, un nou projecte d’art contemporani

Escoltar

L’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat presenten el MAC, un nou projecte d’art contemporani

Forma part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de CatalunyaEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Sellas, han presentat aquest matí el MAC, Mataró Art Contemporani, un nou projecte compartit entre la Direcció de Cultura i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


 

El MAC forma part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya juntament amb Bòlit Centre d’Art de Girona; el Centre d’Art La Panera de Lleida; el Centre d’Art de Tarragona; ACVic Centre d’Arts Contemporànies de Vic; Lo Pati. Centre d’Arts Visuals d’Amposta; Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat i Fabra i Coats, Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

 

El MAC no disposarà d’edifici propi, sinó que treballarà en diverses seus: el carrer de Sant Josep n’acollirà les oficines, el Lab per treballar els artistes i el Centre de documentació, mentre que Can Palauet, Ca l’Arenas, Can Serra i l’espai públic seran alguns dels espais de difusió.

 

El nou projecte treballarà en dos programes: el programa laboratori treballarà projectes d’artistes residents, tallers i workshops amb artistes convidats, produccions i ajuts a la producció, convocatòries de beques i ajuts, així com la possibilitat d’utilitzar els equipaments i els espais de documentació; i les exposicions, les activitats i l’educació conformen el programa de difusió per tal de donar visibilitat al projecte, mostrar el que s’està creant i interactuar amb el públic.

 

L’objectiu del MAC és desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors i professionals locals, nacionals i internacionals, amb una implicació amb el seu context. I també vol esdevenir, en un futur proper, el laboratori dels artistes visuals i un espai d’exhibició i divulgació de l’art contemporani obert a tots els públics.

 

La marca del MAC és una creació d’Albert Ibanyez i Judit Rigau.