Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat presenten el MAC, un nou projecte d’art contemporani

Escoltar

L’Ajuntament i el Departament de Cultura de la Generalitat presenten el MAC, un nou projecte d’art contemporani

Forma part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el director general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Jordi Sellas, han presentat aquest matí el MAC, Mataró Art Contemporani, un nou projecte compartit entre la Direcció de Cultura i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


 

El MAC forma part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya juntament amb Bòlit Centre d’Art de Girona; el Centre d’Art La Panera de Lleida; el Centre d’Art de Tarragona; ACVic Centre d’Arts Contemporànies de Vic; Lo Pati. Centre d’Arts Visuals d’Amposta; Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat i Fabra i Coats, Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

 

El MAC no disposarà d’edifici propi, sinó que treballarà en diverses seus: el carrer de Sant Josep n’acollirà les oficines, el Lab per treballar els artistes i el Centre de documentació, mentre que Can Palauet, Ca l’Arenas, Can Serra i l’espai públic seran alguns dels espais de difusió.

 

El nou projecte treballarà en dos programes: el programa laboratori treballarà projectes d’artistes residents, tallers i workshops amb artistes convidats, produccions i ajuts a la producció, convocatòries de beques i ajuts, així com la possibilitat d’utilitzar els equipaments i els espais de documentació; i les exposicions, les activitats i l’educació conformen el programa de difusió per tal de donar visibilitat al projecte, mostrar el que s’està creant i interactuar amb el públic.

 

L’objectiu del MAC és desenvolupar programes de recerca, producció i exhibició de projectes artístics contemporanis duts a terme per creadors i professionals locals, nacionals i internacionals, amb una implicació amb el seu context. I també vol esdevenir, en un futur proper, el laboratori dels artistes visuals i un espai d’exhibició i divulgació de l’art contemporani obert a tots els públics.

 

La marca del MAC és una creació d’Albert Ibanyez i Judit Rigau.