Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament insisteix en conscienciar els usuaris de les instal·lacions esportives a fer-ne un ús responsable

Escoltar

L’Ajuntament insisteix en conscienciar els usuaris de les instal·lacions esportives a fer-ne un ús responsable

S’està treballant en un nou Reglament d’ús dels equipaments



El regidor d’Esports, Pere Galbany, ha presentat avui en roda de premsa la segona campanya per conscienciar sobre l’ús responsable dels equipaments esportius. La campanya incideix en informar els usuaris del que costa cada equipament anualment i alhora pretén conscienciar-los de la necessitat d’usar-los amb cura.


 

Com l’any passat, la campanya consisteix en una sèrie de cartells que s’han penjat a cada instal·lació esportiva amb el missatge “Per continuar fent servir aquest espai, comptem amb vosaltres” amb el qual es vol fer partícips els usuaris de la responsabilitat i de la necessitat d’implicació de tots en el manteniments i l’ús d’aquests.

 

El cartell inclou el cost de funcionament anual de l’equipament en qüestió, l’aportació que en fan els usuaris a través dels preus públics i l’aportació que ha de fer l’Ajuntament perquè l’equipament funcioni i que és la diferència entre els dos conceptes.

 

Així com també inclou dos missatges que demanen la col·laboració dels usuaris: “Tingueu cura del manteniment de les instal·lacions” i “Controleu el consum d’electricitat, aigua i gas”.

 

El cost total de funcionament dels 31 equipaments esportius municipals ha estat l’any 2012 d’1.570.681,69 €, dels quals 96.420,16 € els aporten els usuaris (un 6,14 %) i 1.474.261,50 € ho paga l’Ajuntament (el 93,86 %).

 

 

Balanç de la primera campanya

 

Pel que fa a l’estalvi energètic, a les 8 instal·lacions gestionades directament per personal de l’Ajuntament el consum s’ha contingut i s’ha rebaixat aproximadament un 5 %, tot i l’augment de l’IVA i els increments del cost dels serveis energètics.

 

Quant als equipaments amb llicència d’ús a entitats esportives, no s’ha pogut reduir el cost degut en part a les regularitzacions en les lectures de comptadors de l’any anterior, en especial en electricitat.

 

El cost total de consums en llum, aigua, gas i tub verd va ser el 2012 de prop de 290.000 €.

 

A més, durant el 2012 diferents equipaments esportius municipals han patit actuacions de vandalisme i incivisme com robatoris de cablejat elèctric, destrosses a dependències, mobiliari i material o pintades que també ha hagut d’assumir l’Ajuntament i que representen al voltant dels 50.000 €.

 

En aquest sentit, les llicències d’ús dels equipaments s’han modificat i incorporen el funcionament i normes d’ús de cadascun d’ells i que quedaran recollits en el nou Reglament bàsic d’ús de les instal·lacions esportives municipals que està previst que s’aprovi al llarg d’aquest any.