Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament modifica el Pla d’usos de les platges per fer compatible l’oci nocturn i el descans dels veïns

Escoltar

L’Ajuntament modifica el Pla d’usos de les platges per fer compatible l’oci nocturn i el descans dels veïns

Preveu lloguer d’embarcacions, llits elàstics i custòdia d’objectes com a nous serveis

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous 7 una modificació del Pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges de Mataró per als anys 2012 a 2016. Bona part dels canvis pretenen fer compatible les activitats d’oci nocturn amb el dret al descans dels veïns, a més de permetre nous serveis i actualitzar les dates de la temporada.

 

El Pla de distribució d’usos i serveis de temporada de les platges regula i ordena tots els serveis i usos comercials, lúdics i esportius que s’hi poden desenvolupar. El document també defineix les accions a dur a terme en aspectes com la mobilitat i l’accessibilitat, la seguretat, els horaris, l’atenció ciutadana o la neteja. Per a la seva aplicació, el Pla d’usos haurà de comptar amb el vistiplau del Servei de Costes de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

 

La temporada de serveis de platja 2013 comença el 29 de març i finalitza el 30 de setembre.

 

 

Horaris homogenis, música ambiental i activitats extraordinàries

 

Les instal·lacions de temporada de menjars i begudes i els quioscos de bar hauran d’estar obertes tots els dies entre les 9h i les 22.30h. L’horari màxim de tancament per a tota la temporada serà a les 2.30h, i s’allargarà fins a les 3h els divendres, dissabtes i vigílies de festius. D’aquesta manera els horaris es fan homogenis per a tota la temporada.

 

Els mòduls podran disposar d’equips amb ambientació musical (màxim 70dB) mitjançant elements electrònics de petit format, de baixa intensitat i potència, o bé amb actuacions en directe que finalitzin com a molt tard a les 23 hores, o bé a les 24 hores els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Serà indispensable disposar d’autorització municipal prèvia. A part d’estar orientats cap a mar, els altaveus seran fixos i de mida petita per reduir l’emissió de greus. També caldrà tenir un limitador acústic.

 

Qualsevol altra activitat serà considerada extraordinària, i s’autoritzaran un màxim de 12 per guingueta, amb autorització municipal prèvia que determinarà l’horari de finalització.

 

La Policia Local controlarà el funcionament nocturn de les instal·lacions, especialment pel que fa els horaris de tancament, les condicions de funcionament i disponibilitat d’autoritzacions quan es facin actes extraordinaris.

 

 

Proposta de nous serveis

 

El Pla d’usos preveu la possibilitat d’implantar nous serveis a les platges de Mataró si hi ha operadors interessats. En concret, es preveuen dos punts de lloguer d’embarcacions i material per activitats esportives de nàutica lleugera a la platges del Varador i de Ponent; un servei de custòdia d’objectes personals per als banyistes mitjançant guixetes de lloguer també al Varador i Ponent; i uns instal·lació de llits elàstics a la platja del Varador.

 

Pel que fa a la resta de serveis (lavabos, dutxes, papereres, passeres, instal·lacions esportives, jocs infantils, zones de gandules, etc.) es preveuen els mateixos de la temporada anterior.

 

 

Salvament i socorrisme

 

El servei de salvament i socorrisme es realitzarà entre el 18 de maig i el 21 de juny (caps de setmana i festius), i els dies 7, 8 i 11 de setembre en horari de 10 a 18 hores; i entre el 22 de juny al 1 de setembre (cada dia) en horari de 10 a 19 hores.

 

Per la seva banda, entre el 18 de maig i l’11 de setembre, la Policia Local realitzarà una vigilància més intensa de la zona del passeig marítim i les platges.