Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix cursos de monitors i directors d’activitats de lleure infantil i juvenil

Escoltar

L’Ajuntament ofereix cursos de monitors i directors d’activitats de lleure infantil i juvenil

Les inscripcions comencen avui a l’Oficina Jove del Maresme (Sidral)

El Servei de Família de l'Ajuntament organitza un curs de monitors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil durant els mesos de març i abril i un curs de directors/es el març, abril i maig. Les inscripcions per a ambdós cursos comencen avui dilluns 11 de març.


 

Els cursos els imparteix l’Escola Quiràlia al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5).

 

 

Curs de monitors/es

 

El curs per a monitors/es es farà del 22 de març al 27 d’abril els divendres de les 16 a les 21 h i els dissabtes de les 9 a les 13 h i de 15 a 19 h. Els dies 25, 26, 27 i 28 de març, aprofitant que molts joves aquesta setmana tenen vacances escolars, l’horari del curs passarà a ser intensiu: matins de les 9 a les 13 h i tardes de les 15 a les 19 h.



 

S’ofereixen 25 places perquè els monitors/es obtinguin els coneixements necessaris, tant teòrics com pràctics, per poder treballar en un centre de lleure amb infants i/o joves. El curs compta amb 100 hores teòriques, 150 hores de pràctiques i 25 hores per elaborar un treball - memòria de l’acció educativa duta a terme durant el període de les pràctiques. L’aprofitament del curs de monitors/ores dóna accés al diploma de la Generalitat de Catalunya de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil.

 

El preu del curs és de 175 €.

 

Per accedir al curs cal ser major d'edat en el moment de realitzar la inscripció.

 

Per tal d’incentivar i enfortir el teixit associatiu de joves de la comarca, es prioritza en el moment de fer les inscripcions als joves membres de les entitats infantils i juvenils. D’aquesta manera les dates d’inscripcions són les següents:

 

Dates i horari d’inscripcions:

 

11 i 12 de març: membres d’entitats infantils i juvenils.

13 i 14 de març: nois i noies fins a 35 anys.

15 de març: resta de persones interessades.

 

Hi ha 25 places com a màxim que es concediran per ordre d’arribada.

 

 

Curs de directors/es

 

El curs de directors/es és un curs dirigit a totes aquelles persones que ja tenen experiència en l’educació en el lleure i que volen aprendre a gestionar i coordinar les activitats, els serveis i les entitats per poder desenvolupar tasques com a directors/es en un centre de lleure.

 

El curs tindrà lloc del 23 de març al 25 de maig: dissabtes 23 de març; 6, 13, 20 i 27 d’abril i el 4, 11, 18 i 25 de maig. I durant la Setmana Santa es fa un intensiu el 25, 26, 27 i 28 de març. L’horari és de: 9 a 14 h i de 15 a 20 h.

 

Per poder accedir al curs s’ha de tenir com a mínim una de les tres premisses següents: el títol de monitor/a; tenir més de 23 anys, certificar experiència en el camp del lleure infantil o juvenil i tenir el títol de batxillerat o d’un cicle formatiu de grau superior; o algun d’aquests títols: Animació Sociocultural, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Pedagogia o Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

 

El preu dependrà de les diferents opcions que s’ofereixen:

 

. 90 hores de formació troncal: 215 € (inclou la tramitació del títol)

. 40 hores de monogràfics presencials: 140 €

. 40 hores de monogràfics on-line: 100 €

. Formació troncal + monogràfics: 395 €

 

Les inscripcions s’allargaran fins cobrir les 20 places que s’ofereixen.

 

 

Inscripcions

 

Les inscripcions es realitzaran a l’Oficina Jove del Maresme – Servei d’Informació Juvenil Sidral (plaça de Miquel Biada, núm. 5).

 

L’horari d’atenció al públic del Sidral és de dilluns a dijous de 17 a 21 h i divendres de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

 

Per a més informació podeu trucar al tel. 93 798 96 49 dins l’horari d’oficina o enviar un correu a sidral@ajmataro.cat.