Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament presenta la proposta de la nova escola Angeleta Ferrer a l’edifici de Can Fàbregas del paper

Escoltar

L’Ajuntament presenta la proposta de la nova escola Angeleta Ferrer a l’edifici de Can Fàbregas del paper

Dilluns 11 de març, a les 20.30 h al Centre Cívic Pla d’en Boet, es farà una reunió informativa pública per explicar les novetatsL’Ajuntament ja disposa d’una proposta tècnica d’implantació de l’escola pública Angeleta Ferrer a l’antiga fàbrica de Can Fàbregas del paper, situada en els entorns dels carrers de Lepant i de Churruca i protegida pel Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró.


 

Aquest document tècnic ha estat presentat per l’alcalde, Joan Mora, a la Junta de Portaveus i a l’Associació de Mares i Pares (AMPA) de l’escola, que han demanat fer-lo públic durant una reunió informativa prevista per dilluns que ve, 11 de març, a les 20.30 h, a la sala d’actes del Centre Cívic Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6).

 

L’objectiu és que, abans que s’acabi el període de preinscripció escolar, tothom pugui saber com quedaria al nou emplaçament del centre de la ciutat aquesta escola, que va haver de traslladar-se provisionalment a l’edifici de l’escola Torre Llauder després que s’hi detectessin deficiències estructurals al seu edifici de la plaça de Cuba.

 

Durant la reunió informativa també es donarà compte de l’avançament de l’estudi realitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) sobre les possibilitats de rehabilitació de l’edifici de la plaça de Cuba. Els informes preliminars indiquen que les deficiències i patologies detectades fins ara descarten, d’entrada, qualsevol rehabilitació possible.

 

Segons indica la proposta d’implantació a Can Fàbregas del paper, l’escola Angeleta Ferrer permetrà dues línies perquè l’immoble tindrà capacitat per a 450 alumnes. L’antiga fàbrica, de planta baixa, planta primera i una planta sotacoberta, s’ha de rehabilitar i s’estima que el pressupost aproximat de les obres necessàries per convertir la nau en equipament educatiu seria d’uns 4.850.000 €.

 

Cal tenir en compte que la proposta d’implantació no és un projecte arquitectònic ni té la condició d’avantprojecte. En la redacció del projecte executiu es tindrà en compte les aportacions de l’AMPA i de la comunitat educativa, per bé que és la Generalitat qui n’hauria de donar el vistiplau a la iniciativa i dotar-la de la corresponent consignació pressupostària com a òrgan competent en ordenació educativa a Catalunya.

 

 

Distribució de la nova escola

 

Pel que fa a l’educació infantil, l’escola tindrà 6 aules amb 6 lavabos incorporats, una aula de psicomotricitat i una aula de tutoria a més d’un magatzem i un lavabo per als mestres.

 

Educació primària comptarà amb 12 aules, una aula de desdoblament, una aula de recolzament/reforç, una aula específica, una altra d’informàtica i una més de complementària. També hi haurà una biblioteca, tres magatzems, els lavabos dels alumnes i professors, una sala gran de gimnàs, un escenari i vestidors.

 

La nova escola Angeleta Ferrer també tindrà menjador i cuina. I com espais d’esbarjo una zona de jocs infantil, una altra per als alumnes de primària i una pista poliesportiva.

 

La distribució de tots els espais referits són els criteris per a la construcció de nous edificis per a centres docents públics que estableix la Direcció General de Centres Públics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

 

 

Escola pública al centre

 

La voluntat d’ubicar l’escola Angeleta Ferrer (fins ara a la plaça de Cuba) a l’àmbit Lepant-Churruca es va iniciar el 2006 amb una modificació urbanística d’aquest sector fins arribar el maig de 2012 a l’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació de l’àmbit.

 

A partir d’aquí, el procés s’ha accelerat arran del tancament, a principis de novembre de 2012, de l’edifici de l’escola Angeleta Ferrer atès que s’hi van detectar patologies estructurals que feien inviable la continuïtat de l’activitat escolar. Des d’aleshores, l’alumnat del centre ha continuat les classes a l’edifici de l’escola Torre Llauder (carrer de Ciutat Freta, 31). L’escola Angeleta Ferrer farà jornada de portes obertes el 14 de març de 17.15 a 19.15 h.

 

La prioritat del Govern és mantenir una escola pública al centre i en aquest sentit ha reclamat a la Generalitat la construcció urgent d’aquest nou equipament a l’àmbit Lepant-Churruca.