Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reclama avui al Congrés i a la Defensora del Pueblo que els afectats per les preferents puguin optar a la via arbitral

Escoltar

L’Ajuntament reclama avui al Congrés i a la Defensora del Pueblo que els afectats per les preferents puguin optar a la via arbitral

L’alcalde encapçala a Madrid una delegació formada pels grups municipals i membres de la plataforma Estafabanca que s’entrevistarà a Madrid amb representants dels grups parlamentaris i amb Soledad Becerril

Una delegació encapçalada per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, reclamarà avui, dimecres 13 de febrer, a Madrid que els afectats per la comercialització de productes financers de risc, inclosos els qui van bescanviar-los per accions, puguin optar a la via arbitral.


 

Mataró ha estat un municipi especialment afectat per la comercialització d’aquests productes ja que Caixa Laietana, entitat fortament arrelada a Mataró i a la comarca del Maresme, va ser una de les entitats que més en va vendre. Es calcula que a Mataró hi ha uns 4.500 casos que afecten directament a uns 6.000 clients i, a seu torn, a unes 15.000 persones de les unitats familiars. Més del 90% dels afectats de Caixa Laietana van bescanviar les preferents per accions de l’entitat en base a la informació que els van transmetre els directors de les oficines comercials i com a única opció per recuperar els diners. Aquest fet va agreujar la situació quan l’entitat va ser absorvida per Bankia i aquesta va entrar en situació crítica, va haver de ser intervinguda i seguidament el valor de les seves accions va baixar en picat.

 

La delegació, de la que forma part també el director de l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat i representats de la plataforma d’afectats Estafabanca, mantindrà reunions amb els diferents grups parlamentaris al Congrés dels Diputats i també amb la Defensora del Pueblo.

 

El calendari previst per les reunions és el següent:

 

-09.45 hores. Congrés dels Diputats.

Reunió amb Josep Antoni Duran i Lleida, president del Grup Parlamentari Català, i Josep Sánchez i Llibre, portaveu del Grup Parlamentari Català a la Comissió d’Economia i Competitivitat del Congrés dels Diputats (CiU).

 

-11.00 hores. Oficines de la Defensora del Pueblo

Reunió amb Soledad Becerril, Defensora del Pueblo.

 

-12.00 hores. Congrés dels Diputats

Reunió amb Valeriano Gómez, portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la Comissió d’Economia i Competitivitat, i Joan Rangel, diputat del Grup Parlamentari Socialista.

 

-13.00 hores. Congrés dels Diputats

Reunió amb Dolors Montserrat, vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats; Vicente Martínez Pujalte, portaveu del Grup Parlamentari Popular a la Comissió d’Economia i Competitivitat, i Matilde Pastora Asian, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular.

 

-14.00 hores. Congrés dels Diputats.

Reunió amb Joan Coscubiela, portaveu del Grup Parlamentari La Izquierda Plural a la Comissió d’Ocupació i Seguretat Social del Congrés dels Diputats (ICV-EUiA).

 

-16.00 hores. Congrés dels Diputats.


Reunió amb Rafael Larreina, portaveu del Grup Mixt a la Comissió d’Economia i Competitivitat del Congrés (Amaiur).


 

-18.00 hores. Congrés dels Diputats.

Reunió amb Alfred Bosch, portaveu del Grup Mixt a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats (ERC).