Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recupera per a la ciutat l’equipament de la Fundació Iluro a l’avinguda de la Gatassa

Escoltar

L’Ajuntament recupera per a la ciutat l’equipament de la Fundació Iluro a l’avinguda de la Gatassa

El Ple aprova dos convenis per assumir l’ús d’aquest espai i de l’equipament del carrer de Las Siete Partidas

El Ple municipal va aprovar ahir, 7 de novembre, els convenis de col·laboració amb la Fundació Iluro que permetran la cessió a l’Ajuntament de dos dels equipaments que formaven part de l’obra social de la desapareguda Caixa Laietana. Es tracta del primer pas per assumir la gestió d’aquests espais per a ús de la ciutat.

 

Els dos equipaments són propietat de la Fundació Iluro, entitat nascuda amb la finalitat de preservar i donar continuïtat a l’obra social de l’antiga entitat de crèdit mataronina.

 

El primer dels convenis fa referència a la cessió i reobertura de l’espai ubicat a la cruïlla de l’avinguda de la Gatassa amb el carrer de Josep Monserrat Cuadrada, entre els barris de Cerdanyola i Peramàs. Es tracta d’un equipament sociocultural on s’hi realitzaven tot tipus d’activitats socials, culturals, cíviques i esportives dirigides preferentment als veïns de la zona i que va ser tancat fa més de dos anys per l’entitat bancària.

 

El conveni preveu que la Fundació Iluro cedirà l’ús de tot l’espai a l’Ajuntament per fer possible la reobertura de l’equipament el més ràpid possible. L’Ajuntament abonarà a la Fundació Iluro 24.000 € anuals per l’ús de l’immoble, assumirà les despeses de subministraments, manteniment i neteja i durà a terme la gestió de l’equipament, realitzant activitats amb personal propi o contractat.

 

Per la seva banda, la Fundació Iluro es compromet a desmuntar l’aparell de control d’accés a l’equipament, ja que l’entrada a l’espai i als seus jardins serà lliure, i a facilitar l’ús del mobiliari i material que hi hagi a dins.

 

 

Espai del carrer de Las Siete Partidas

 

El segon conveni fa referència a l’immoble ubicat a la cruïlla del carrer de Las Siete Partidas amb la carretera de Mata. Es tracta d’un equipament sociocultural destinat a la gent gran que actualment té molt baixa ocupació, en part per la seva proximitat a dos dels casals municipals gestionats per l’Ajuntament. L’objectiu del conveni és aconseguir una millora de serveis als veïns de la zona del Palau-Escorxador mitjançant una millor utilització d’aquest espai, que es destinaria a ubicar els serveis veïnals que es considerin més adients.

 

El conveni preveu que l’Ajuntament abonarà a la Fundació Iluro 900 € mensuals per l’ús de l’immoble, mobiliari i material informàtic inclòs. Així mateix assumirà les despeses de subministraments, manteniment i neteja, i durà a terme la gestió de l’equipament, realitzant activitats amb personal propi o contractat.

 

 

Definició dels nous usos

 

Abans d’acabar l’any, l’Ajuntament tindrà definits els usos, amb la col·laboració i acord de la Fundació Iluro.

 

Es crearà una comissió de seguiment, formada per tres representants de la Fundació Iluro i tres de l’Ajuntament, per supervisar l’execució dels convenis, que tindran vigència fins a setembre de 2017. A partir d’aquesta data es podran renovar anualment fins a un màxim de 4 anys.