Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament revisa el Pla d’Ajust i el Pla de Sanejament per adaptar-lo al nou decret de proveïdors

Escoltar

L’Ajuntament revisa el Pla d’Ajust i el Pla de Sanejament per adaptar-lo al nou decret de proveïdors

El crèdit per assumir les factures pendents pujarà 6,9 milions d’euros i el termini de pagament als proveïdors es reduirà a 2 mesos

L’Ajuntament ha aprovat avui en un Ple extraordinari la revisió del Pla d’Ajust, del Pla de Sanejament i de l’Escenari Pressupostari Plurianual per adaptar-los als compromisos contrets arran del tercer decret de pagament a proveïdors establert per l’Estat.


 

Els dictàmens han estat aprovats amb els vots a favor de CiU i el PP, les abstencions del PSC i PxC i els vots en contra d’ICV-EUiA i la CUP.

 

La finalitat del tercer decret de proveïdors de l’Estat és ajudar les administracions autonòmiques i locals a reduir el seu endeutament comercial acumulat per tal que aquestes puguin acomplir amb els terminis de pagament a proveïdors fixats en la llei de morositat.

 

L’Ajuntament va reconèixer al juny factures pendents per valor de 9,5 milions d’euros, de les quals s’han pagat o està previst pagar per l’Ajuntament 1,6 milions, de manera que quedarien per pagar factures a proveïdors per valor de 7, 9 milions.

 

Per altra banda, el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament que podria ser objecte de finançament per aquest decret de proveïdors ascendeix a 7,8 milions, però a data d’avui la Generalitat només ha reconegut al voltant d’1 milió d’euros.

 

Així que, descomptant els diners que es recuperaran de la Generalitat, l’Ajuntament haurà de demanar finalment un crèdit a llarg termini a l’Institut de Crèdit Oficial per valor de 6,9 milions d’euros.

 

Aquest finançament ha de permetre baixar el termini de pagament a proveïdors dels actuals 4 mesos a la meitat, 2 mesos.

 

L’accés al crèdit de l’Estat implica la revisió de l’actual Pla d’Ajust i pla de Sanejament vigents, de forma que es garanteix:

 

-El pagament de la càrrega financera derivada de la nova operació d’endeutament

-El manteniment dels objectius dels plans vigents: 

a. Eixugar el romanent de tresoreria negatius de 31 de desembre de 2012.

b. Atendre a les càrregues financeres derivades de l’endeutament assumit per l’Ajuntament de les societats del grup PUMSA

c. Compliment dels objectius d’estabilitat pressupostària.

-La reducció del termini de pagament als proveïdors a un màxim de 60 dies.

-Una organització municipal que aglutini els diferents ens intregrants de l’Ajuntament i que asseguri el seu finançament.