Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament s’alia amb diferents agents culturals per organitzar els dies mundials del Teatre i la Dansa

Escoltar

L’Ajuntament s’alia amb diferents agents culturals per organitzar els dies mundials del Teatre i la Dansa

Durant l’abril es faran activitats de formació, creació i exhibició al voltant de la dansa i el teatreLa Direcció de Cultura de l’Ajuntament s’afegeix a la commemoració dels dies mundials del Teatre i de la Dansa que celebren moltes ciutats. Aquesta vegada, però, canvia la fórmula dels últims anys i ho fa amb la complicitat amb diferents agents culturals de la ciutat.


 

La celebració del Dia Mundial del Teatre aquest any consistirà en una jornada de reflexió que tindrà lloc dissabte 6 d’abril amb taules rodones a l’entorn de temes que afecten al teatre, sota el títol de “Teatre on vas?”.

 

Diferents personalitats mataronines i nacionals de les arts escèniques debatran sobre la formació, la creació i l’exhibició que viu avui en dia el panorama teatral català. Les taules rodones es faran de 10 a 12 h a l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró, la Sala Cabanyes i El Casal Aliança. De les 12.30 a les 14 h es faran les conclusions generals a l’Aula de Teatre. L’accés als debats és lliure sense inscripció prèvia. La jornada de reflexió compta amb la col·laboració de Factea Produccions Teatrals, els Amics del Teatre Monumental, la Sala Cabanyes i El Casal Aliança.

 

La commemoració del Dia Mundial del Teatre acabarà amb la representació de l’espectacle “Quan despertem d’entre els morts”, un clàssic d’Henrik Ibsen, dirigit per Ferran Madico que es podrà veure a les 21 h al Teatre Monumental, dins el cicle “Teatre=crisi?”. Després de l’obra hi haurà un col·loqui amb Ferran Madico, presentat per Pere Anglas actor i dramaturg, en el qual es parlarà de l’espectacle i de l’obra d’Ibsen.

 

La celebració del Dia Mundial de la Dansa s’allargarà durant tot el mes d’abril amb diferents activitats que es podran veure en espais municipals i també a l’espai cultural El Públic. Amb una programació variada s’abastaran els diferents camps de la dansa: exhibició, formació i processos creatius sota el nom d’Abril en Dansa.

 

Les primeres activitats es podran veure a El Públic que dins el cicle #elpublicdansa oferirà tres espectacles breus de 20’ de tres companyies de Mataró formades per dones. Aquest cicle busca potenciar l’experimentació en la dansa local amb espectacles de petit format. Inaugurarà el cicle l’espectacle “Els dies de l’erm” de la cia Insomnes el 7 d’abril. Continuarà l’11 d’abril amb “Oxigen” de la companyia eN movimeNt, per tancar amb “Endistancia” de Marta Moran el 14 d’abril.

 

Per la seva part, Cultura presenta tres propostes diferents. Per visualitzar la formació en la dansa que es fa a la ciutat des de l’Aula de Teatre s’oferirà un taller participatiu el 18 d’abril a les 19 h amb els professors Daniel Rosado i Roser Tutusaus. El dia 25 d’abril una de les companyies de dansa decanes de Catalunya, Mudances d’Àngels Margarit, oferirà un assaig obert del nou espectacle que estan creant: “Capricis”.

 

Tancarà l’Abril en Dansa l’espectacle “A place to bury strangers” de Roberto Olivan, que es podrà veure diumenge 28 d’abril a les 19 h a Can Gassol.

 Programa del Dia Mundial del Teatre. Dissabte 6 d’abril, a partir de les 10 h

Diversos espais

Teatre, on vas? Jornada participativa sobre les arts escèniques

Debat a l’entorn de la formació, la creació i l’exhibició de les arts escèniques amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

Formació / Aula de Teatre (carrer de Juan Meléndez Valdes, 2) / 10 h

Creació / Sala Cabanyes (La Riera, 110-120) / 10 h

Exhibició / Sala-Casal Aliança (carrer Bonaire, 25) / 10 h

Conclusions / Aula de Teatre / 12.30 h

Organitzen: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Factea Produccions Teatrals i Amics del Teatre Monumental

 

Temporada estable: teatre = crisi?

"Quan despertem d’entre els morts"

Teatre Monumental (La Riera, 169) a les 21 h

De Ferran Madico. "El testament literari" d’Henrik Ibsen que aglutina els grans temes de la seva literatura: la tensió entre el poder i la moral.

Preu: 24 € platea / 19 € amfiteatre

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Programa del Dia Mundial de la Dansa-Abril en Dansa. Diumenge 7 d’abril, a les 20 h

El Públic (carrer de Can Xammar, 6)

Cia INsomnes presenta “Els dies de l’erm” 

#elpublicdansa

Coreografia i interpretació: Carla Pérez i Bàrbara Martín. Música: Dídac Rocher ( temes extrets del disc El Minotaure i Teseu ). Sobre textos de Salvador Espriu.

Organitza: El Públic. Col·labora: Direcció de Cultura de Mataró

Preu: 3 €. Dijous 11 d’abril , a les 20 h

El Públic (carrer de Can Xammar, 6)

Companyia eN movimeNt presenta “Oxigen”

#elpublicdansa

Coreografia i interpretació: Cristina Castellà, Esther Ariño, Alba Carbonell i Carla Arís. Música: Georgina Blanch, Miquel Biarnés i Ruben Bes. Organitza: El Públic. Col·labora: Sala Cabanyes i Direcció de Cultura de Mataró

Preu: 3 €. Diumenge 14 d’abril, a les 20 h

El Públic (carrer de Can Xammar, 6)

Companyia 3 cossos presenta “Endistancia”

#elpublicdansa

Coreografia i interpretació: Marta Moran. Música original i en viu: Sarah Claman i Pau Sola. Organitza: El Públic. Col·labora: Direcció de Cultura de Mataró

Preu: 3 €. Dijous 18 d’abril, a els 19 h

Pati de la Residència Sant Josep (Muralla de Sant Llorenç, 15)

Noves experiències de Moviment

Taller participatiu de moviment amb motiu del Dia Mundial de la Dansa a càrrec de Daniel Rosado i Roser Tutusaus obert a tothom.

Organitza: Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró

 

. Dijous 25 d’abril, a les 21 h

Can Gassol (plaça de la Pepa Maca, 15)

Assaig obert de l’espectacle “Capricis”

De la companyia Mudances. Mostra del procés de creació de l’espectacle “Capricis”de la coreògrafa Àngels Margarit a partir de la peça musical “24 Capricci” de Niccolò Paganini.

Entrada gratuïta amb invitació a recollir a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9).

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

 

. Diumenge 28 d’abril, a les 19 h

Can Gassol (plaça de la Pepa Maca, 15)

“A place to bury strangers” de Roberto Olivan. Un espectacle de dansa que recerca l’interior més pur de l’ésser humà a través de múltiples llenguatges escènics.

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Preu: 11 €.