Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament trasllada al Fiscal Superior de Catalunya i al Síndic de Greuges el cas de les preferents de Caixa Laietana

Escoltar

L’Ajuntament trasllada al Fiscal Superior de Catalunya i al Síndic de Greuges el cas de les preferents de Caixa Laietana

La Comissió d’afectats es va reunir ahir per fer balanç de les gestions realitzades i plantejar noves cites amb els grups del Parlament i amb el conseller Felip Puig



L’alcalde, Joan Mora, va presidir ahir al vespre la reunió de la Comissió d’afectats pels productes financers d’alt risc, que es va reunir a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament per fer balanç de les gestions realitzades al Congrés dels Diputats de Madrid, l’Oficina del Defensor del Pueblo, la Fiscalia de Catalunya i l’oficina del Síndic de Greuges.


Al matí, l’alcalde havia mantingut reunions durant el matí amb Martín Rodríguez Sol, Fiscal Superior de Catalunya, i amb Francesc Vendrell, director de Consum i Territori de la Sindicatura de Greuges amb l’objectiu de traslladar-los la problemàtica dels afectats per les participacions preferents a Mataró.

 

L’Ajuntament ve reclamant que els afectats per les participacions preferents de Caixa Laietana, fins i tot els qui les van bescanviar per accions, puguin optar a la via arbitral per recuperar els diners. Això és el que van anar a defensar a Madrid la setmana passada una delegació encapçalada per l’alcalde.

 

La Comissió va establir quines seran les properes accions a seguir:

 

1.      Reunir-se amb els diferents grups polítics del Parlament de Catalunya per fer-los arribar la situació diferencial de les persones afectades per les preferents a Mataró en relació a Caixa Laietana-Bankia, i per informar-los de la situació de doble perjudici i obrir la via arbitral com a possible resolució.

 

2.      Contactar amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per tal que l’Agència Catalana de Consum promogui la solució arbitral i altres possibles accions en defensa dels afectats.

 

3.      Fer el seguiment de les propostes i accions a les quals es van comprometre els diferents grups polítics del Congrés arran de la visita a Madrid dels representants de l’Ajuntament.  

4.      Dur a terme altres contactes i accions amb els representants parlamentaris europeus.

 

 

Integrants de la comissió

 

La comissió es va crear a l’octubre de 2012 i a la reunió d’ahir hi van assistir, a banda de l’alcalde: Nuria Vilardrich, representant de l’Associació d’afectats per participacions preferents (APREDEF); Arianna Serras, representant de l’Associació d’afectats per participacions preferents (APREDEF); Diego Herrera, representant de Plataforma Estafabanca Mataró (PEBM); Toni López de Haro, representant de Plataforma Estafabanca Mataró (PEBM); Didac Coll, representant del Col·legi d’advocats; Maria Carme Maltas, del grup municipal del PSC; José Manuel López, del grup municipal del PP; José Manuel Ponce, del grup municipal de PxC; Esteve Martínez, del grup municipal ICV-EUIA; i Xavier Safont-Tria, del grup municipal de la CUP. També Àngels Briansó, Coordinadora de l’àrea de participació i serveis a les persones de l’Ajuntament i va actuar com a secretària Luz García, Cap de la Secció de consum de l’Ajuntament.