Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament troba una irregularitat en el subministrament d’aigua d’una finca del president d’Aigües de Mataró

Escoltar

L’Ajuntament troba una irregularitat en el subministrament d’aigua d’una finca del president d’Aigües de Mataró

La Junta General de la companyia municipal es reunirà demà per tractar la destitució de Xavier de Dòria

L’alcalde, Joan Mora, ha informat aquest matí a la Junta de Portaveus de les conclusions de l’expedient informatiu obert per l’Ajuntament en relació a possibles irregularitats en el subministrament d’aigua potable a una finca propietat del president del Consell d’Administració d’Aigües de Mataró, SA, Xavier de Dòria.

 

L’expedient es va obrir la setmana passada arran de la publicació de diferents informacions periodístiques que recollien les suposades irregularitats, que s’estarien donant en l’edifici d’habitatges on resideix el president de la companyia municipal.

 

Segons l’expedient, el muntant que subministra l’aigua a l’habitatge de la tercera planta propietat del president de la companyia municipal presenta una derivació que dóna servei a un local situat al costat de l’entrada de l’immoble, que és del mateix propietari i no té cap tipus d’activitat comercial, i a una aixeta situada en un espai de petites dimensions a la planta soterrani.  

 

L’informe recull que fer una derivació en el muntant de la instal·lació que dóna servei al pis tercer es pot considerar un incompliment de l’article 10 del reglament que regula el servei d’abastament d’aigua de Mataró. Segons aquest reglament, l’abonat no pot fer derivacions de la seva instal·lació per subministrar a altres locals o habitatges diferents als consignats a la pòlissa.

 

D’altra banda, l’article 21 del mateix reglament també indica que s’estendrà una pòlissa d’abonament per a cada habitatge, local o dependència independents, encara que pertanyin al mateix propietari o arrendatari i siguin contingus.

 

Com a conclusions, l’expedient informatiu recull que “si bé no es pot considerar un frau donat que els consums d’aigua han estat sempre mesurats pel comptador d’aigua, i per tant s’han tingut en compte a l’hora de fer la facturació corresponent, es considera que la instal·lació té una irregularitat pel fet de què, d’acord al vigent reglament de regulació del servei d’abastament d’aigua de Mataró, el subministrament de l’habitatge no pot donar servei a altres locals o dependències independents encara que siguin del mateix propietari”.

 

L’alcalde, en qualitat de president de la Junta General d’Aigües de Mataró, ha convocat una reunió extraordinària d’aquest òrgan per tractar sobre les conclusions de l’expedient. La Junta General se celebrarà demà a les 18.45 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) i té com a punts de l’ordre del dia la proposta de destitució de l’actual president del Consell d’Administració d’Aigües de Mataró; el nomenament del nou president i l’aprovació de cessament, també de Xavier de Dòria, com a membre del consell d’administració d’AMSA i nomenament del substitut.