Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde anuncia que la Universitat d’Estiu del TecnoCampus es convertirà l’any que ve en la Universitat d’Estiu del Mar

Escoltar

L’alcalde anuncia que la Universitat d’Estiu del TecnoCampus es convertirà l’any que ve en la Universitat d’Estiu del MarEl TecnoCampus ha inaugurat avui la Universitat d'Estiu, que preveu activitats lúdiques i cursos de formació per a la ciutadania i els empresaris. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha destacat que és necessari que la Universitat d’Estiu sigui útil i respongui a necessitats reals. “L’any que ve volem potenciar un dels àmbits que tractarem, el mar, on veiem grans oportunitats”, ha destacat, per poder celebrar “la Universitat d’Estiu del Mar”. En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que properament es podria posar en marxa un grau universitari sobre logística i negoci marítim, que seria “pioner en el sistema universitari”. El TecnoCampus està impulsant la creació d’aquest grau d’acord amb la Universitat Pompeu Fabra i la Secretaria d’Universitats de la Generalitat després d’haver detectat la necessitat del sector i comprobat que ho ha formació reglada d’aquestes característiques.
Per altra banda, l’alcalde ha animat les administracions i institucions com el TecnoCampus a treballar plegats amb tota la societat per “ser-los útils, com ho va ser els anys 90 la primera universitat d’estiu que es va posar en marxa a Mataró de la mà de l’Escola Universitària Politècnica”.

 

En la inauguració, que ha precedit una jornada sobre esport i dopatge, també hi ha intervingut l’exconseller Antoni Subirà, que ha fet un repàs als orígens de la crisi econòmica, que ha situat en la mala gestió del sistema en no saber aturar una “indigestió d’excés de crèdit”. Subirà també ha fet una defensa dels empresaris, pel fet que “transformen coneixement en diners”, i ha apuntat que les exportacions i una mentalitat oberta (“el nostre món és el món”, ha dit) seran claus en la sortida de la crisi.