Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde nega haver arribat a cap acord amb Generalitat per integrar les escoles Angeleta Ferrer i Joan Coromines

Escoltar

L’alcalde nega haver arribat a cap acord amb Generalitat per integrar les escoles Angeleta Ferrer i Joan Coromines

Reclama una rectificació per escrit a una resposta de la consellera que anuncia la fusió

L’alcalde, Joan Mora, ha negat avui en declaracions als mitjans de comunicació que l’Ajuntament i la Conselleria d’Ensenyament hagin arribat a cap acord en relació a una suposada integració de les escoles Angeleta Ferrer i Joan Coromines.

 

L’alcalde ha mostrat la seva sorpresa davant la publicació al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya de la resposta donada per la consellera Irene Rigau a una pregunta sobre la construcció del nou edifici de l’Angeleta Ferrer que va formular la CUP al Parlament. En la resposta, la consellera assegura que el 6 de febrer, en una reunió entre el director general de Centres Públics i l’alcalde, es va acordar que la rehabilitació de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas era la solució més adient per ubicar la nova escola Angeleta Ferrer, i que “es proposa un centre de dues línies per integrar, també, l’escola Joan Coromines”.

 

Segons l’alcalde, en les diferents reunions amb la Generalitat, i en especial en una trobada amb la consellera el 22 de març, “s’han posat sobre la taula diferents possibilitats” per al futur edifici: ampliar amb una nova línia l’Angeleta Ferrer, una opció “poc raonable”, segons Joan Mora, tenint en compte que es preveu en els propers anys una davallada notable dels inscrits a P3; que l’edifici allotgi una línia de primària i una línia de secundària; i també la fusió amb l’escola Joan Coromines. Qualsevol opció a prendre “passa pel consens amb les comunitats educatives”, ha dit l’alcalde.

 

Joan Mora atribueix a “un lapsus que no hauria d’haver passat” la resposta de la consellera, i ha anunciat que demanarà una rectificació per escrit. “Que expliciti clarament quin és l’acord amb l’Ajuntament, i per tant que aquesta informació que es va dir al Parlament de Catalunya es rectifiqui, perquè sinó aquesta informació és una imposició que no estem disposats a tolerar”, ha apuntat. Així mateix, l’alcalde ha reclamat a la Generalitat definir “un full de ruta clar” sobre el futur edifici i “ser més curosos amb la informació” que afecta a les comunitats educatives.