Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde rep l’expert suec en afectacions de la contaminació electromagnètica a la salut Olle Johansson

Escoltar

L’alcalde rep l’expert suec en afectacions de la contaminació electromagnètica a la salut Olle Johansson

Dirigeix la Unitat de Dermatologia Experimental a l’Institut Karolinska

L’alcalde, Joan Mora, ha rebut aquest matí a l’Ajuntament el doctor Olle Johansson, professor associat i director de la Unitat de Dermatologia Experimental a l’Institut Karolinska (Estocolm, Suècia) i expert en afectacions dels camps electromagnètics a la salut de les persones.

 

Olle Johansson va participar el passat cap de setmana en una Jornada Tècnica sobre Medi Ambient i Salut celebrada a Barcelona. La sessió estava organitzada per APQUIRA (Associació d’Afectats per Productes Químics i Radiacions Ambientals), amb la col·laboració d’Oikos Ambiental. Responsables d’aquestes dues entitats també han assistit aquest matí a la trobada amb l’alcalde.

 

L’increment actual de la radiació electromagnètica en les ciutats, provocat per les comunicacions sense cables, telefonia mòbil i wifi, han portat a la realització d’estudis sobre les possibles afectacions a la salut de les persones. Segons l’expert suec, els estudis demostren que les ones electromagnètiques tenen efectes sobre les cèl·lules que formen els esser vius, més enllà dels efectes tèrmics previstos per la normativa actual. Per aquest motiu, considera que els nivells permesos per la normativa vigent s’haurien de reduir.  

 

L’Ajuntament de Mataró ha dut a terme en els darrers anys diferents iniciatives per augmentar el control sobre les fonts de generació de camps electromagnètics. Va posar en marxa una ordenança pionera per regular la instal·lació i funcionament d’instal·lacions de radiocomunicació i el passat gener, amb la cessió de nous aparells per part de la Generalitat, va ampliar la xarxa de control de radiacions de les antenes de telefonia i altres camps electromagnètics.

 

Dins d’aquesta xarxa, l’Ajuntament disposa de dos equips portàtils amb els quals es poden fer mesures a llocs catalogats com a sensibles (casals d’avis, centres d’atenció primària, centres educatius, places públiques, etc.) i també a domicilis particulars a demanda dels veïns.