Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista Joan Fontcuberta reflexiona sobre la importància de la imatge a Can Palauet

Escoltar

L’artista Joan Fontcuberta reflexiona sobre la importància de la imatge a Can Palauet

L’exposició “A través del mirall” es podrà veure del 8 de febrer al 28 d’abrilCan Palauet acollirà, del 8 de febrer al 28 d’abril, la mostra “A través del mirall. Joan Fontcuberta”, una producció d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i comissariada per Ramon Parramon i pel mateix autor, Joan Fontcuberta.


 

L’exposició, que és itinerant, mostra la reflexió que l’autor barceloní fa sobre la importància i increment de les imatges a la societat actual, la facilitat de generar imatges, la pèrdua de capacitat per controlar-les i el potencial de difusió i dispersió que tenen a través de les xarxes socials.

 

“A través del mirall” recull dues parts del projecte expositiu “Reflectogrames” en el qual Fontcuberta aplega aquelles imatges en què les persones es fotografien davant el mirall, publiquen a internet i difonen mitjançant les xarxes socials.

 

A les sales de Can Palauet s’hi podrà veure una sobreprojecció d’autoretrats on l’espai expositiu es transforma a partir de la confluència amb múltiples projeccions, que el converteix en un escenari saturat on té lloc un espectacle de subjectivitat desfermada. L’exposició també tindrà una part interactiva ja que a través d’un dispositiu dotat amb una càmera i un software l’espectador es podrà afegir a l’exposició a través del seu retrat davant del mirall. D’altra banda “A través del mirall. Joan Fontcuberta” ofereix una tria representativa de les imatges projectades mitjançant projeccions de només dos segons amb la intenció de crear un efecte calidoscòpic.

 

La mostra es complementarà amb la conferència de Joan Fontcuberta “Ficcions excessives, veritats profilàctiques”, en la qual parlarà sobre la fotografia com a eina de prevenció de conflictes. La conferència tindrà lloc divendres 22 de març a les 19 h a Can Palauet.

 

L’exposició és una cooperació entre la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Cornellà del Llobregat, Mollet del Vallès, Figueres, Granollers i Terrassa.