Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Teatre organitza unes jornades pedagògiques per formar professors d’escoles de teatre catalanes

Escoltar

L’Aula de Teatre organitza unes jornades pedagògiques per formar professors d’escoles de teatre catalanes

El ballarí i coreògraf Roberto Oliván és l’encarregat de formar als responsables de les escoles de teatre de Lleida, Girona i MataróL’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró acull una nova edició de les Jornades Pedagògiques: tres dies intensius en els quals els alumnes són els professors de teatre i dansa de les escoles municipals de teatre de Girona, Lleida i Mataró. Des d’ahir i fins demà una trentena de formadors escènics ja treballen intensament a Can Fulló (Òrrius) amb el ballarí i coreògraf Roberto Oliván noves tècniques per aplicar amb els seus alumnes durant el nou curs teatral que comença a l’octubre.


 

Els integrants de les escoles municipals tenen el privilegi d’aprendre d’un dels creadors més destacats del país: Roberto Oliván. Format a l'Institut del Teatre de Barcelona i a l'escola P.A.R.T.S. de la coreògrafa Anne Teresa de Keersmaeker (Rosas), amb qui ha treballat en diferents espectacles, Oliván va fundar a Bèlgica la seva companyia Enclave Arts del Moviment l'any 2003, amb la qual ha creat nombrosos espectacles que s'han vist arreu del món. Ha impartit un gran nombre de classes i tallers i actualment combina la seva tasca coreogràfica i com a ballarí amb la direcció artística del Festival Deltebre Dansa des de l'any 2004.

 

Els professors mataronins podran aplicar els coneixements adquirits amb el cos com a eina d’expressió al nou curs que comença a l’octubre i ja en van 29. Aquests dies i fins al 29 de setembre s’estan fent les inscripcions dels nous alumnes d’una escola de teatre consolidada que compta amb més de 300 alumnes anuals.

 

Una de les novetats d’enguany són els ‘Tastets teatrals’, petites introduccions a gèneres teatrals que no es treballen en els cursos anuals. En aquest cas se n’oferirà un d’introducció a la Commedia dell’arte, un de tècniques per parlar en públic i un altre de tragèdia i bufó.