Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enllumenat de La Rambla, plaça de Santa Anna i el carrer de Francesc Milans es renova sense cost per a l’Ajuntament

Escoltar

L’enllumenat de La Rambla, plaça de Santa Anna i el carrer de Francesc Milans es renova sense cost per a l’Ajuntament

Les empreses Benito Urban, Ros Iluminación i Electricitat Boquet SL cedeixen els leds i fan la instal·lació

L’enllumenat de La Rambla, la plaça de Santa Anna i el carrer de Francesc Milans s’està substituint aquest dies per un de més eficient, integrat per leds. La singularitat d’aquesta actuació és que no només suposarà un benefici per al municipi ja que es millorarà l’eficiència dels fanals –millor il·luminació amb menor cost de manteniment– sinó que a més els treballs de renovació no suposen cap cost per l’Ajuntament. Els treballs consisteixen en substituir les lluminàries actuals, que funcionen amb làmpades de vapor de sodi, per unes de noves amb leds i última tecnologia.

 

L’operació és possible gràcies a l’acord arribat amb dues empreses subministradores –Benito Urban i Ros Iluminación– que fan la donació dels punts de llum, i amb l’empresa concessionària del manteniment de l’enllumenat, Electricitat Boquet, SL, que assumeix també de forma gratuïta la retirada de les làmpades actuals i la seva substitució pels nous equips.

 

Els convenis amb les tres empreses s’han subscrit en el marc de la propera celebració a Mataró del XXXIX Simposium Nacional del Alumbrado, que tindrà lloc del 22 al 25 de maig al TecnoCampus.

 

 

Enllumenat del carrer de Francesc Milans

 

Al carrer de Francesc Milans se substitueixen les actuals làmpades de vapor de sodi de 70 W per 7 grups òptics de LEDs de 46W. El canvi representarà un estalvi en el consum del 34% .

 

Els nous equips, cedits per Ros Iluminación, estan valorats en 3.010 €.

 

 

Enllumenat de La Rambla i plaça de Santa Anna

 

L’enllumenat de La Rambla, la plaça de Santa Anna i el tram del Camí Ral que coincideix amb La Rambla, que també està afectat per la renovació, fins ara disposava de làmpades de vapor de sodi de 70 i 100 W. Se substitueixen per 32 noves lluminàries que funcionen amb LEDs de 40 W. El canvi representarà un estalvi en el consum entre el 40-60%.

 

La valoració d’aquests equips donats per l’empresa Benito Urban és de 22.056 €.

 

Per últim, la instal·lació dels nous equips i la retirada de les lluminàries existents va a càrrec d’Electricitat Boquet, SL i també es realitzarà sense cap cost per a l’Ajuntament. Els treballs estan valorats en 2.064,04 euros (IVA no inclòs).

 

Els treballs de renovació ja han començat i es preveu que finalitzin aquesta mateixa setmana.