Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Adults de Can Noè tindrà un nou aulari a la plaça de Rocafonda

Escoltar

L’Escola d’Adults de Can Noè tindrà un nou aulari a la plaça de Rocafonda

S’habilitarà com a equipament educatiu part de l’aparcament que hi ha a la plaça

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir inicialment una modificació puntual del Pla general d’ordenació municipal per fer possible la instal·lació d’un equipament docent ocupant part de l’aparcament de la plaça de Rocafonda. En concret, en els propers mesos es preveu construir un nou aulari per solucionar els actuals problemes d’espai de l’Escola d’Adults de Can Noè.

 

La construcció de l’aparcament i la urbanització de la plaça van finalitzar al 2005. El projecte preveia un local vinculat a l’aparcament, amb façana a l’avinguda del Perú i accés a peu de carrer. Aquest local, amb consideració de planta baixa, mai s’ha desenvolupat i l’espai està ocupat per 16 places d’aparcament de vehicles i 1 de motocicleta, en règim de lloguer a càrrec de l’empresa municipal GINTRA, SL. La supressió d’aquestes places d’estacionament no és un inconvenient per desenvolupar el projecte donat que l’aparcament té places lliures.

 

Els 2.076 m² totals de la plaça estan qualificats ara com a espais lliures o zona verda compatible amb aparcament. Amb la requalificació de terrenys impulsada un total de 1.022 m² seran considerats zona verda compatible amb sistema d’equipament docent.

 

Abans d’entrar en vigor, la modificació de planejament haurà de superar un període d’informació pública d’un mes, l’aprovació provisional per part del Ple i definitiva per part de la Generalitat de Catalunya. Paral·lelament, el Servei d’Equipaments Municipals està treballant en la redacció del projecte executiu del futur aulari.

 

 

Els espais de l’Escola d’Adults

 

L’Escola d’Adults de Can Noè té actualment 755 alumnes. Des de fa anys pateix problemes de manca d’espais, que han obligat a ocupar diferents ubicacions. En concret, les aules es troben repartides entre l’edifici de Can Noè, seu de l’escola (carrer de Josep Punsola, 45-47); altres espais del mateix edifici però que corresponen al Centre Cívic Rocafonda, i un local llogat a la Unió de Cooperadors (carrer de Josep Punsola, 38).

 

Precisament, les deficiències detectades en aquest darrer espai, que té ventilació insuficient i incompleix les normatives d’emergència i barreres arquitectòniques, han convertit en urgent trobar una nova ubicació complementària.

 

El local que s’habilitarà a la plaça de Rocafonda tindrà 320,70 m² útils i podrà acollir 5 aules, de manera que es podrà deixar d’utilitzar el local llogat al carrer de Josep Punsola, 38.