Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Germanes Bertomeu participa en un concert a l’Auditori de Barcelona amb el projecte 4 cordes de l’Escola Municipal de Música

Escoltar

L’escola Germanes Bertomeu participa en un concert a l’Auditori de Barcelona amb el projecte 4 cordes de l’Escola Municipal de Música

El centre farà un altre concert amb joves de diferents països al Teatre Monumental

L’Auditori de Barcelona acollirà el proper divendres 17 de maig un concert d’estudiants de diferents escoles de Catalunya i en el qual hi participen alumnes de l’escola Germanes Bertomeu. Els mataronins pujaran a l’escenari amb l’orquestra 4 cordes impulsada per l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).


 

Aquesta és la segona edició del projecte “Et toca a tu” dissenyat conjuntament per l’Auditori Apropa i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) en el qual més de 250 nens i nenes treballen durant mesos en un projecte comú, s’impliquen en el seu desenvolupament i finalment es coordinen per oferir un concert conjunt a l’Auditori amb els músics de l’OBC i obert al públic en general.

 

Així, el divendres 17 de maig a les 20 h uns 130 alumnes de l’escola Germanes Bertomeu, juntament amb escoles del Turó de la Peira, Roquetes i Ciutat Meridiana i Nou Barris de Barcelona, participen en el concert amb l’orquestra 4 cordes impulsada per l’Escola Municipal de Música. Alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è d’aquest centre han escrit la lletra de les 4 cançons. Després d’un treball de 3 mesos a l’aula han creat 4 poemes al voltant del Blanc i el Negre, amb col·laboració de l’escriptora de literatura infantil Lola Casas i el compositor Albert Guinovart, que ha composat part de la música, han adaptat les lletres.

 

 

Projecte 4 cordes

 

El projecte 4 cordes és una iniciativa de l’Escola Municipal de Música que fa 4 anys va néixer per oferir nous recursos per abordar les realitats de l’entorn dels nens i nenes de l’escola Germanes Bertomeu. En aquest projecte es treballa l’excel·lència educativa tot complementant el treball competencial que es desenvolupa dins el centre educatiu, a partir de l’aprenentatge artístic, desenvolupant habilitats instrumentals a través del violí i el violoncel.

 

 

“Music for Everybody” al Teatre Monumental

 

Alumnes de l’escola Germanes Bertomeu també participaran en un altre concert: el proper dia 20 de maig a les 17.30 h tindrà lloc al Teatre Monumental, en el marc del projecte de Comenius, el concert “Music for Everybody”.

 

Amb aquest concert culminen dos anys d’intens treball d’intercanvi d’experiències al voltant de la música mantingut entre els diferents socis d’Estònia, Països Baixos i Catalunya coordinats per una de les mestres d’anglès de l’escola. El nexe comú de tots tres socis ha estat l’aprenentatge d’un instrument d’orquestra a l’escola.

 

L’escola Germanes Bertomeu participa en aquest concert amb els alumnes de 3r i 4t que aprenen a tocar el violí i el violoncel amb professionals d’aquests instruments dins del projecte 4 cordes. També hi participarà la coral de l’escola, de llarga tradició i experiència, dirigida per la mestra de música del centre.