L’escriptor Vicenç Villatoro pronunciarà la conferència del Dia de la Constitució

L’acte tindrà lloc dimecres 4 de desembre a les 19 h a l’Ajuntament

L’alcalde, Joan Mora, presidirà dimecres 4 de desembre l’acte institucional amb motiu del Dia de la Constitució. El conferenciat d’enguany serà l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro que pronunciarà la conferència “Escolta, Espanya: la Constitució era la resposta?”.




L’acte tindrà lloc a les 19 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament (La Riera, 48) i es podrà seguir en directe per streaming al web municipal.


 



Vicenç Villatoro

 

Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) ha publicat diverses obres en l’àmbit de la narrativa, la poesia, la memorialística i l’assaig polític. Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana: Sant Jordi, Sant Joan, Ciutat de Barcelona, Ciutat de Palma, Prudenci Bertrana, Documenta o el Ramon Llull de les Lletres Catalanes, entre d’altres. També és autor de lletres de cançons i coator de diversos guions cinematogràfics i autor del guió del documental “Castellers del món”. Ha estat Comissari de les exposicions “Escolta, Espanya”, “Catalunya, tierra de acogida” i “Veus”.

 

Com a periodista ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, a l’Avui i a TV3. Entre el 2002 i el 2004 va ser el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Com a articulista ha col·laborat en diversos mitjans com l’Avui, El Periódico, El País, El Temps, RAC 1, Catalunya Ràdio i Com Ràdio.

 

Ha estat professor de Gèneres d’Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona i director cultural de la Fundació Enciclopèdia Catalana entre el 2000 i el 2002.

 

Villatoro també ha estat director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya entre el 1997 i el 2000 i diputat al Parlament de Catalunya per CiU entre el 1999 i 2002.