Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Treu-li el suc a la sexualitat” apropa la salut sexual als adolescents

Escoltar

L’exposició “Treu-li el suc a la sexualitat” apropa la salut sexual als adolescents

Es pot veure del 4 de febrer al 6 de març a l’escola Cor de Maria i a Tres Roques

Mataró acull, del 4 de febrer al 6 de març, l’exposició “Treu-li suc a la sexualitat. Una visió positiva de la sexualitat”. La mostra és itinerant, organitzada per la Diputació de Barcelona i està adreçada als adolescents d’entre 12 i 16 anys que la podran veure a la sala annexa de l’escola Cor de Maria i al Centre de Formació Tres Roques.


 

L’exposició s’emmarca en el treball que realitza la Secció de Salut Pública de l’Ajuntament amb el desenvolupament del Programa de sexualitat i afectivitat des de 1995. Aquest programa s’adreça als alumnes de 6è d’educació primària i als de 1r a 4t d’educació secundària (ESO) i consta del taller “Canvis, sexualitat i afectivitat” per als alumnes de primària, i del material pedagògic CONEIX, RESPECTA, ESTIMA, per a què el professor l’apliqui a l’aula amb els alumnes d’ESO.

 

 

Exposició i tallers

 

La mostra té una part que es dirigeix als més joves i incideix en què és la sexualitat, com es viu, la identitat sexual, els mites... També té una segona part que aborda els riscos associats a la sexualitat, per afrontar-los d’una manera positiva i afavorint una actitud responsable davant d’ella.

 

L’exposició s’acompanya d’una guia educativa adreçada al personal docent, perquè pugui treballar la promoció de la salut sexual en els adolescents a l’aula, tant abans com després de la visita.

 

Amb l’exposició hi haurà una mostra de llibres d’educació sexual, de narrativa i de poesia amorosa, cedits per la Biblioteca Pompeu Fabra, i una altra de mètodes anticonceptius.

 

Durant aquestes setmanes, alumnes de 2n d’ESO a 2n de batxillerat, cicles formatius i PQPI de diferents centres públics i concertats, participaran en les activitats programades en aquest entorn: visita guiada als diferents espais i taller posterior amb el grup aula.

 

L’objectiu del taller és que els joves analitzin i aprofundeixin el concepte de sexualitat; coneguin i assumeixin positivament els canvis fisiològics i psicològics que es produeixen a l’adolescència; utilitzin la terminologia sexual correcta i coneguin la problemàtica vinculada a embarassos no desitjats, la sida i altres malalties de transmissió sexual, desmitificant els estereotips més habituals en aquest àmbit.

 

 

Xerrada sobre sexualitat

 

Com a acte complementari a l’exposició, s’ha programat una xerrada oberta a tothom que porta per títol “El desenvolupament de la sexualitat a l’adolescència: els sentiments, les relacions, l’amistat i la família”. La xerrada anirà a càrrec de Francina Costa, treballadora i educadora social en l’Associació SIDA STUDI.

 

La trobada tindrà lloc dijous 7 de febrer a les 19 h a l’espai annex de l’escola Cor de Maria (La Riera, 58).