Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La caminada popular per l’Alzheimer arriba a la sisena edició diumenge 29 de setembre

Escoltar

La caminada popular per l’Alzheimer arriba a la sisena edició diumenge 29 de setembre

Ja hi ha rècord d’inscrits i es preveu reunir 4.000 participants

L’Ajuntament de Mataró i l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer han presentat aquest migdia la sisena edició de “Mataró Camina per l’Alzheimer”, una marxa destinada a conscienciar i sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia degenerativa.

 

El regidor d’Esports, Pere Galbany, ha estat acompanyat a la presentació per M. Àngels Fradera, presidenta de l´Associació Familiars Alzheimer Maresme (AFAM), així com per membres d’algunes de les més de 50 entitats, associacions i empreses que col·laboren amb l’organització de la caminada: Josep Nonell, en representació del Club Joventut Handbol Mataró, Josep M. Spà, en representació de Caixa Banc, Miquel Àngel Vadell, de la Colla Maimakansu i Ramon Hurtado, de la Colla Pocs i Bons.

 

La caminada solidària, que tindrà lloc diumenge 29 de setembre, s’organitza amb l’objectiu de recaptar fons per a aquelles famílies que pateixen directament o indirecta els efectes de l’Alheimer. En l’anterior edició es van recaptar 19.972,27 €.

 

 

Inscripcions

 

A data d’avui ja hi ha prop de 3.800 inscrits, xifra rècord respecte a les anteriors edicions (l’any passat es van fer 3.670). Per reservar una de les 200 darreres places cal adreçar-se a la botiga Intersport de La Riera, 79.

 

La inscripció té un cost de 7 € (4 € per als menors de 12 anys) i inclou la samarreta i els tiquets d’avituallament. Per formalitzar-la cal fer efectiva una transferència bancària al següent número de compte de La Caixa: 2100 3132 66 2200114954, indicant el nom i els cognoms de l’inscrit. Les inscripcions es tancaran quan s’esgotin les places màximes previstes (4.000 inscrits). Aquest any no s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la caminada.

 

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer ha posat a la venda, com cada any, el cava commemoratiu de la caminada, que té un preu de 8 € l’ampolla. També s’ha fet una placa commemorativa per als col·leccionistes.

 

 

Els recorreguts

 

Recorregut A (14,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró de 8  a 9 h. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, cim de Can Bruguera, Parc Central i arribada a la Plaça de Santa Anna sobre les 13 hores aprox.

 

Recorregut B (10,5 km): La sortida serà a l’ermita de Sant Simó de Mataró a les 8 hores. Passant pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, Parc Central i arribada a la Plaça de Santa Anna sobre les 12 hores aprox.

 

Recorregut C (700 metres): Serà testimonial i sortirà del Parc Central, (Parc Vell), a les 12 hores.

 

Recorregut 0: Per aquelles persones que volen fer un donatiu sense caminar.

 

Cal dur posada la samarreta de la caminada durant el transcurs de la mateixa, i portar roba i calçat adequat.