Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Casa Capell acull fins al juny una quinzena d’activitats gratuïtes vinculades a la sostenibilitat

Escoltar

La Casa Capell acull fins al juny una quinzena d’activitats gratuïtes vinculades a la sostenibilitat

Destaquen un taller per aprendre a pintar superfícies i activitats de reflexió sobre el turisme

L’espai per a la sostenibilitat Casa Capell (Pac Central, passeig de l’Orfeó Mataroní, 15) estrena el seu programa d’activitats trimestrals que, fins al mes de juny, acull fins a una quinzena d’activitats. El programa inclou principalment projeccions, tallers i xerrades. 

 

La primera activitat programada per avui, dijous 11 d’abril, a les 19h, pretén difondre les experiències de diferents escoles catalanes que han optat pels menjadors ecològics, mitjançant la projecció del documental “Aprendre a menjar, aprendre a viure” i la xerrada-debat “La salut al menjador escolar: conclusions del Seminari de menjadors escolars sostenibles”. Aquest seminari es va celebrar el trimestre passat a la casa Capell i va comptar amb la participació de centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental.

 

 

Activitats en família

 

Al programa d’activitats també destaca, dissabte 13 d’abril a les 11h, la presentació al Maresme de la cooperativa de consum i producció d’energia verda Som energia.

 

Precisament els responsables de Som Energia duran a terme dissabte 20 d’abril, a les 11h el taller per a adults “Entendre la teva factura elèctrica”. Mentre els gran participen en aquesta activitat, els petits de la casa, de 4 a 12 anys, estan convidats a participar al taller “Construïm joguines amb materials reaprofitats i amb energies renovables”, que tindrà lloc el mateix dia i a la mateixa hora. 

 

 

Per a tots els interessos

 

Les activitats programades s’adrecen a un públic divers aficionat o interessat per diferents matèries relacionades amb la sostenibilitat. Així, les activitats de maig s’iniciaran amb una projecció (9 de maig) i una xerrada (16 de maig) sobre els efectes de la pesca intensiva, i seguiran, dissabte 25 de maig a les 10h, amb el taller “La caricatura del cant dels ocells”, a càrrec del biòleg Pere Alzina.

 

Dijous 30 de maig tindrà lloc una nova proposta dels tallers “anticrisi”, que pretenen ensenyar com fer-se un mateix petites reparacions a casa amb l’objectiu d’estalviar diners. En aquest cas, el taller “Aprendre a reparar: pintura domèstica” pretén ensenyar a reparar i pintar en diverses superfícies (parets, fustes i metalls), així com quines pintures i materials cal utilitzar per reduir l’impacte ambiental.

 

El turisme també tindrà el seu espai per al debat i la reflexió amb tres propostes: l’exposició “Les cares del turisme” (fins al 28 de juny); la projecció del documental “Welcome to Paradise” (Dijous 6 de juny a les 19 h); i la xerrada “Ecoturisme: propostes de turisme responsable a la natura” (Dijous 13 de juny a les 19 h).

 

Per últim, dissabte 15 de juny a les 10h es preveu una visita als horts urbans de Mataró; i dijous 27 de juny a les 19h la cuinera Nani Moré impartirà el taller “Cuina de temporada: primavera-estiu”, que ensenyarà a preparar plats propis d’aquestes dates amb productes propers i elaborats de forma saludable.

 

Totes les activitats són gratuïtes però requereixen inscripció prèvia.