Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Col·lecció Bassat - Nau Gaudí Mataró apropa l'art a persones amb malalties mentals

Escoltar

La Col·lecció Bassat - Nau Gaudí Mataró apropa l'art a persones amb malalties mentals

Es fa a través del programa AlterArte conjuntament amb el Centre de Formació i Prevenció de Mataró




El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i el Centre de Formació i Prevenció de Mataró (CFP) estan portant a terme conjuntament un programa d’inserció comunitària per a persones amb malaltia mental relacionat amb l’art. El programa AlterArte es fa visible en el documental “Descontextualitzar”. Avui se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.


 

El programa AlterArte treballa amb persones amb malalties mentals realitzant activitats relacionades amb l’art com tallers monogràfics, exposicions i visites culturals i, alhora aprofita els recursos que la comunitat ofereix: galeries d’art, centres cívics, bars culturals, museus i artistes col·laboradors. Els participants en el programa són usuaris dels Serveis de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental del Centre de Formació i Prevenció.

 

En aquest sentit, la Col·lecció Bassat - Nau Gaudí Mataró ha creat un seguit d’activitats artístiques i educatives repartides en càpsules temàtiques centrades en les obres i els artistes que formen part de les exposicions de la Nau Gaudí adreçades als participants del programa.

 

Per tal de mostrar la feina feta, s’ha realitzat el vídeo “Descontextualitzar” que mostra els actors - usuaris com elaboren el treball des de la seva individualitat, per acabar participant en una obra col·lectiva exposada en un espai públic. El documental aprofita alhora per repassar l’univers propi de cada persona amb el testimoni d’alguns dels usuaris.

 

El vídeo ha estat produït per Susanna Rodríguez (Cabezaborradora) i recull la feina realitzada en una de les càpsules artístiques durant un mes i mig d’activitat a la Nau Gaudí. La presentació pública del vídeo es farà demà divendres a les 11 h a la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 47).

 

El Centre de Formació i Prevenció de Mataró és una associació d’iniciativa social que forma part del Sistema Integrat de Salut del Maresme Central.