Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Família Robafaves i la resta de figures s’acomiaden amb l’Enfigura’t i l’Anem a tancar

Escoltar

La Família Robafaves i la resta de figures s’acomiaden amb l’Enfigura’t i l’Anem a tancar

La Tronada, l’Espectec final i l’Albada posaran fi de matinada a Les Santes 2013

La Família Robafaves, els Nans i la resta de figures festives han sortit aquesta tarda en l’última cercavila de Les Santes, l’Anem a tancar, per recórrer la distància que separa l’Ajuntament de Can Marfà, on descansaran fins a la propera festa. Abans, petits i grans han pogut provar amb l’Enfigura’t com se sentien fent de portadors.

 

L’Enfigura’t ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament a partir de les 18 h. Un any més s’han repetit les cues per ficar-se sota els vestits dels gegants, emprovar-se els Nans, fer de diablessa sota les espurnes o mirar de carregar la Momerota.

 

Sobre les 19.15 h ha començat l’Anem a tancar. Les comparses s’han acomiadat i, juntament amb les autoritats municipals, el públic les ha acompanyat fins a Can Marfà. La comitiva ha sortit pel Carreró, ha girat La Riera avall i ha seguit pel carrer d’en Pujol, el carrer de Sant Criostòfor, la baixada de les Escaletes, el carrer de Sant Joan i el carrer de Cristòfor Colom.

 

 

Fi de festa

 

Aquesta nit i matinada, quatre actes posaran fi a Les Santes 2013. A les 22 h, a la plaça de la Muralla, està previst el concert dels dos cantautors valencians Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’, amb la seva proposta “Nus”.

 

A mitjanit tindrà lloc la Tronada de fi de festa des de l’Espai Firal del Parc Central, a càrrec de la Pirotècnia Tomàs, un espectacle intens de tan sols 6 minuts. Tot seguit, el Parc Central acollirà l’Espetec final, on La Banda del Drac i La Banda Puig tocaran els èxits de sempre i els d’ara. A continuació, i ja per acabar, arribarà L’Albada: la xaranga Los Labradores acompanyarà a aquells que encara aguantin fins a la plaça de Santa Anna, on un got de xocolata posarà el punt final a Les Santes o, millor dit, els punts suspensius fins a l’any que ve.

 

 

Multitudinàries i amb poques incidències

 

Les Santes 2013 tanquen amb xifres de rècord pel que fa a l’afluència de públic. Així ho demostra especialment la participació als actes de la Nit Boja la nit del 25 (15.000 persones a la Ruixada), però també altres actes multitudinaris com la Revetlla de Festa Major (més de 4.000 persones) o el concert de Manu Chao (gairebé 4.000). El Vaparir Tour també va ser un èxit i un any més va funcionar com a contraprogramació descongestionant el Desvetllament Bellugós.

 

També la programació teatral va complir les expectatives, sobretot amb el ple total al Teatre Monumental, ahir diumenge 28, del “Don Juan Tenorio” de Joan Pera i Lloll Bertran

 

L’aposta iniciada ja l’any anterior per donar més pes a les activitats de caire infantil i familiar ha obtingut el reconeixement del públic: de 2.500 a 3.000 persones a l’espectacle “Salsa!”, de Vola qui vol, i ple de públic a altres propostes que s’han dut a terme a l’espai familiar del Parc Central, com l’espectacle “Zoo Zoom” de la companyia Markeline. La Tarda guillada, reproducció a escala infantil de la Nit Boja, també es consolida, amb 5.000 nens i no tan nens a la Ruixadeta.

 

També aquest any ha estat la primera vegada que la XXXV Cursa popular de Les Santes, diumenge 28, ha assolit la xifra rècord de 2.500 participants. I força gent al No n’hi ha prou! la passada matinada, amb prop de 2.500 persones que van ballar i saltar literalment sota la pluja, ja que un inesperat xàfec va obligar a interrompre aquest acte, així com l’actuació dels Discjòqueis santeros.

 

Malgrat l’augment de públic en determinats actes, aquest any la Creu Roja ha hagut d’atendre menys incidències en els actes que integren la Nit Boja, fruit en part de les diferents actuacions de sensibilització per reduir el consum d’alcohol que ha dut a terme l’Ajuntament amb entitats que participen a la Festa i d’altres especialitzades en prevenció.

 

Altres fites a destacar de Les Santes 2013 són, per exemple, que la Diada castellera va acollir, el 21 de juliol, tres de les millors colles del país que aixequen castells de gamma extra: els Castellers de Vilafranca, colla fixa de la cita mataronina; els Minyons de Terrassa; i els Capgrossos de Mataró, colla amfitriona. I que a la plaça de Santa Anna es va viure un moment històric quan els Castellers de Vilafranca van descarregar per primera vegada un 9 de 8 amb un sol enxaneta.

 

La valoració dels canvis d’emplaçament d’alguns actes també ha estat positiva: a més de la Ruixada i la Ruixadeta que es van fer a l’Espai firal del Parc Central, els Requisits també han guanyat espai, passant de la plaça de Santa Anna al Parc Central vell.

 

El Castell de focs, dissabte 27, també es va mostrar innovador, amb noves figures i nous efectes sonors i amb un passeig marítim ple de gom a gom. Per últim, les diferents opcions musicals del Sarau van donar protagonisme a grups mataronins i de la comarca, com la banda revelació The Free Fall Band.