Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira d’Atraccions s’allarga enguany un dia més per celebrar una jornada solidària de recapte d’aliments

Escoltar

La Fira d’Atraccions s’allarga enguany un dia més per celebrar una jornada solidària de recapte d’aliments

El Parc Central acull des d’avui la tradicional Fira d’Atraccions i la Fireta de PrimaveraEl Parc Central acull des d’avui, 17 de maig, la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m².


El regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, i el president del Gremi d’Industrials i Firaires de Barcelona i Província, Enrique Granell, han presentat aquest migdia als mitjans de comunicació les novetats de l’edició d’enguany acompanyats del director de Cáritas Mataró, Antoni Vilà, i del coordinador de Creu Roja a Mataró, Santi de Arcos.

 

La Fira d’Atraccions amplia la seva durada un dia més de l’habitual, fins el dilluns dia 27 de maig, amb motiu de la celebració d’una jornada solidària de recapte d’aliments destinats a les entitats locals de Càritas i Creu Roja, que els requereixen per als més necessitats.

 

Per cada quilogram o per cada litre d’aliment que s’aportin als punts de recollida que s’adaptaran a la fira s’obtindrà un tiquet per a les atraccions de fira. El bescanvi d’aliments per tiquets es pot realitzar el mateix dia 27, de 10 a 20h. Aquell dia les atraccions estaran en marxa de 17 a 21 h i només funcionaran amb tiquets de bescanvi solidari, que s’imprimiran gràcies a la co·laboració desinteressada d’una altra empresa de la ciutat, Fermalli.

 

La jornada solidària de la fira d’atraccions és pionera a Catalunya i es durà a terme gràcies a la col·laboració del Gremi de Firaires de la Provincia de Barcelona, les entitats Càritas Interparroquial i l’assemblea local de Creu Roja a Mataró, i la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró.

 

125 atraccions

 

La Fira d’Atraccions ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots dins el nou Parc Central. Enguany hi ha 125 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults).

 

 

Promocions especials dimecres 22

 

En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions i tal i com s’ha anat impulsant des de fa dos anys, s’ha acordat una promoció especial per al dimecres 22 de maig, que consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions.

 

El mateix dimecres, de 10.30 a 12.30 hores, es torna a repetir l’experiència de l’any passat amb els infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

 

 

Fireta de Primavera

 

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega 46 expositors,  amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal. 

  

Enguany hi participaran els alumnes del cicle superior de primària de les escoles Àngela Bransuela i Josep Manuel Peramàs que, en el marc del projecte pilot d’emprenedoria “Emprendre a la meva escola”, el dia 25 de maig posaran a la venda els productes elaborats per les cooperatives que han creat.

 

 

Zona de bars i actuacions musicals

 

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà 9 bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 

Les actuacions musicals previstes són:

 

Dissabte, 18 de maig a les 21 h, Big Band de l’Escola de Música del Liceu de Mataró.

                              

Dimecres, 22 de maig a les 21 h, Grup d’Havaneres Xarxa.

 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

 

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris els caps de setmana fins a les 4 de la matinada els festius i vigílies de festius. La resta de dies, els aparcaments tancaran a la 1 de la matinada.

 

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposen d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja ubicat a l’edifici de les oficines de fires. Com en les darreres edicions, hi ha un sistema de megafonia general per evitar al màxim la contaminació acústica que pugui afectar les zones residencials properes.